cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
rabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 mei 2020 door Opperrabbijn Jacobs

Rabbijn als VVV-kantoor - Dagboek van een opperrabbijn in coronatijd

In de krant las ik dat de politie mensen en organisaties wil aanpakken die van de Corona crisis profiteren. Terecht! Oplichting en profiteurs moeten bestreden worden, was mijn eerste opwelling. Maar na de eerste emoties en boosheid verwerkt te hebben, snapte ik het toch niet helemaal. Want wat dan met de fabriek en de tussenhandelaar van mondkapjes? Wat met de farmaceutische industrie, wat met de extra uren die aan verplegend personeel (terecht!!) worden uitbetaald en wat met de bedrijven als Amazone, CoolBlue en Bol? Al deze online bedrijven profiteren.

Begrijpt u mij absoluut niet verkeerd, maar ik wil slechts benadrukken dat het profiteren van de situatie geen zwart wit plaatje is. Veertig jaar heb ik in het Sinai Centrum mogen werken als geestelijk verzorger. Toen ik er eerst kwam werd ik een onderdeel van een liefdadigheidsinstelling. Als een keer een patiënt niet verzekerd was, werd er een bed bijgeplaatst. Het welzijn van de bewoners, daar draaide het om. De directeur was een Geneesheer-Directeur. Maar toen de eerste directeur met pensioen ging, kwam er een Directeur-Geneesheer, daarna een Manager die ook Arts was, daarna een Manager die Psycholoog was en langzaam maar zeker veranderde het Psychiatrische Centrum van een liefdadigheidsinstituut in een productiecentrum. Ik geef niemand de schuld, ik begrijp het allemaal wel, maar het doet me pijn.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd
- Onverwachte inval van Handhavers - Dagboek van een opperrabbijn
- Waarom zwijgen anti-racisten over slavinnen in Nederland? - Dagboek van een opperrabbijn
- Hoe Bep in het voorportaal van de hel op bijzondere wijze ontsnapte aan deportatie
- Reprimande van ministerie voor Nederlandse consul die duizenden Joden redde - Dagboek van een opperrabbijn
- Columnist in RD schrijft demoniserende verhalen - dagboek van een opperrabbijn
Meer over Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen