cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom een GerGem-predikant mij een vreugdesprongetje liet maken

Soms zijn er van die dagen dat ik een vreugdesprongetje wil maken naar aanleiding van uitspraken van een Gereformeerde Gemeente-predikant. Vorige week was er zo’n dag. Wie die vreugdesprong mogelijk maakte? Zijn naam is: ds. G. Hoogerland.

De doop, homoseksualiteit, schepping/evolutie. Het zijn hete hangijzers die (te) veel aandacht krijgen in christelijk Nederland. Voortdurend valt mij op hoe gemakzuchtig wordt omgegaan met de enorme verdeeldheid onder christenen. Soms lijken we al die christelijke bubbels de normaalste zaak van de wereld te vinden. Wat is het dan mooi om te lezen dat ds. Hoogerland zijn bubbel wil verlaten. Zijn interview met het Reformatorisch Dagblad bevat revolutionaire uitspraken. De predikant heeft zich bekeerd van de gedachte dat zijn kerk de ware kerk op aarde is.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eenheid
- GerGem-predikant worstelt met verdeeldheid: "Soms denk ik wel eens: waar zijn we mee bezig?"
- Ds. Egas treurt over opgetrokken kerkmuren in reformatorische gezindte: "De kerk verliest als zout der aarde haar kracht"
- Ds. Hoogerland wil dat GerGem haar aandeel in kerkelijke verdeeldheid belijdt als zonde
- Uit een evangelische gemeente gezet
- Ds. Gerrit de Fijter strijdt tegen kerkelijke verdeeldheid: "Christenen leven te veel in een bubbel"
Meer over Eenheid »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Men maakt zich binnen een deel van de rechterflank van de gereformeerde gezindte nog heel druk om zaken als zangtempo, baarden en snorren en kledingkleur (het moet wel zwart zijn) aan de avondmaalstafel. Mannenverenigingen, zangkoren en bijbelstudie-groepen zijn al helemaal uit den boze. De hel zit er vol mee, althans volgens een GGiN dominee. Hoe ziet deze dominee de eenheid voor zich.