cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Raymond R. Hausoul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 januari 2020 door Raymond R. Hausoul

Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat

Thijs Amersfoort beschreef op CIP.nl het pijnpunt van het eeuwige oordeel. Samen met Gods omgang met Adam en Eva, de Kanaänieten en het lijden, is dit een thema dat moeilijk in relatie is te brengen met Gods liefde. In de kerkgeschiedenis hoopten christenen dat de hel tijdelijk was. God zou in zijn liefde de straf beperken. Hij zou uiteindelijk alle mensen redden en in zijn eeuwige koninkrijk opnemen.

Zelf deel ik de emoties die Thijs Amersfoort bij dit thema aanvoelt. Bestaat er werkelijk geen redding uit de helse smart? Blijft de hel voor eeuwig een open wond in de nieuwe schepping? Is het niet mogelijk dat zelfs de hardnekkigste mens zich laat louteren? Het zijn indringende vragen, maar net als Thijs Amersfoort, plaats ik dat wat ‘God in Zijn woord ons hierover leert’ boven deze vragen. Dat nodigt uit tot een open gesprek.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het essentiële punt is dat God de mens een vrije wil heeft gegeven, waarmee hij of zij kan kiezen voor of tegen God, voor het goede of het kwade, voor het leven of de dood. God heeft de mens geschapen om in eeuwigheid met die mens een liefdesrelatie te hebben. Daarvoor is vrijwilligheid nodig. God laat aan de mens de keuze. God wil Zich niet opdringen. Hij wil alleen die mensen die Hem van ganser hart liefhebben. Het is daarom heel opmerkelijk dat de alverzoeningsleeraanhangers zich in allerlei bochten wringen om de vrije wil te ontkennen.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify