cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Thijs Amersfoort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Thijs Amersfoort

Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan

Een pijnpunt bij veel christenen is het idee dat God, Die liefde is, het toelaat dat zoveel mensen voor eeuwig verloren gaan en gepijnigd worden. Bovendien is het een reden voor veel niet-christenen om niet in zo'n God te willen geloven. Christenen worstelen ermee en komen met verschillende uitleggingen en oplossingen. Zo wordt er gezegd dat het niet Gods schuld is. De mens koos tegen Hem, het is hun eigen schuld. Anderen beweren dat God het nodig heeft om Zijn rechtvaardigheid te tonen. Weer anderen zeggen dat God ongelovigen niet eindeloos straft, maar dat iedereen eens met Hem verzoend zal zijn: de 'Alverzoeningsleer'.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
En zo geeft CIP een podium aan dwaalleer van de 'alverzoening' ofwel zogenaamd christelijk universalisme. Ik ben er ooit ook voor gevallen, het is schriftverkrachting, want je moet wel heel veel wegredeneren en negeren wil je tot deze kromme leer komen. We zullen wel even een God boetseren die aan onze verwachtingen voldoet. @ redactie: Hebben jullie werkelijk helemaal geen inzicht???? Het klinkt zo mooi, maar het blijft gelogen!!!!