cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 december 2019 door Patrick Simons

Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"

"Ik kreeg een kaart met de tekst 'God plan is groter dan jullie verdriet'. Daar werd ik ook best wel boos over." Zondag was staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis te gast bij het televisieprogramma De Verwondering. Er volgde een openhartig gesprek met de CU-politicus waarin hij onder meer uitvoerig sprak over het overlijden van zijn dochter Julia en de periode daarna. Ook sprak hij kort over zijn veranderende visie op homoseksualiteit.

Tijdens het gesprek komt de documentaire over Frans, het homoseksuele neefje van Blokhuis ter sprake. Volgens de presentatrice valt vooral de onvoorwaardelijk vaderliefde van de vader van Frans, de tweelingbroer van Paul Blokhuis, op in de documentaire. De staatssecretaris vertelt dat hij door zijn neefje minder zwart-wit is gaan denken. "Bijvoorbeeld over de homoseksuele medemens. Eerst dacht ik: dat is de foute keuze, het zou fijn zijn als je iets anders doet. Daar ben ik veel genuanceerder over gaan denken. Dat heeft ook met mijn geloofsontwikkeling te maken. Ik denk dat God vooral een God is van liefde die het beste voor heeft met mensen en die niet klaar staat met een knuppel om foute dingen af te straffen. Ik kreeg zelf ook kippenvel van dat programma. De vader van Frans is niet alleen mijn tweelingbroer maar ook mijn beste vriend."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
Meer over Levensverhalen »

Bekijk de hele uitzending

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wat een ontzettend mooie uitzending van een geweldig mens die op een onbegrijpelijke wijze praat over liefde. Ik zou deze uitzending in een kerkdienst willen beluisteren in plaats van een preek. Wat is dit een teer gesprek!

Ik ben ontroerd!