cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Unplanned
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 oktober 2019 door Sjoukje Dijkstra

Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"

Veel christenen zijn enthousiast over Unplanned, een film die een unieke blik geeft in de abortuskliniek van een vrouw die ooit de meest gepassioneerde pro-abortus voorvechtster was. Pro-life journalist Sjoukje Dijkstra bekeek de film met pro-choice activist Abby Buwalda. Op CIP.nl deelt Abby haar bevindingen. "Ik vind de film gevaarlijk."

CIP-redacteuren Patrick & Jeffrey bespraken dit verhaal in de CIP Podcast. Beluister dit fragment vanaf minuut 18.

Dijkstra en Buwalda ontmoetten elkaar in 2016 bij die Mars voor het Leven, waarbij de organisatie Choice for Youth and Sexuality een tegendemo hield. Hierna gingen ze via de mail de dialoog aan, op zoek naar verbindingspunten. Dit leidde tot verrassende inzichten over vooroordelen, recht op keuzevrijheid en recht op leven.
Samen besloten ze die dialoog nieuw leven in te blazen door allebei de film Unplanned te kijken, die vorige week woensdag in première ging in Nederland. Deze film gaat over het leven van Abby Johnson, voormalig directrice van een abortuskliniek, die nu pro-life werk doet. Sjoukje keek in Veenendaal in de bioscoop, Abby vanuit huis in Maputo (Mozambique), waar zij nu woonachtig is.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ik wil CIP graag bedenken dat ze het artikel van Sjoukje met mijn reactie hebben geplaatst en op die manier een belangrijke eerste stap hebben gezet om de dialoog die tot nu toe alleen tussen mij en haar plaats vonden breder te trekken.