cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeroen Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 juli 2019 door Patrick Simons

Jeroen Koornstra mist Oude Testament bij eindtijdvisies: "Je kunt dat niet zomaar overslaan en in het Nieuwe Testament een volledig nieuwe boodschap verzinnen"

De eindtijd blijft voor veel mensen in kerkelijk Nederland een onderwerp waar men veel mee bezig is. Er zijn dan ook tal van verschillende visies, al is het wel zo dat vrijwel iedereen denkt dat er bijzondere en spannende tijden te wachten staan voordat Jezus terugkomt op de wolken. De Bijbel staat immers vol met profetieën over deze periode. Maar gaan die profetieën nu eigenlijk wel over de toekomst? Of is een gedeelte al vervuld? Jeroen Koornstra denkt dat laatste en schreef er het boek 'Het einde van de eindtijd' over. Een boek dat lang niet overal goed werd ontvangen en een visie die Jeroen zelfs spreekbeurten kostte. CIP.nl sprak met hem over eindtijd en het op de juiste manier lezen van de Bijbel.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

<Hoe is een gedeelte ontstaan? Hoe zijn teksten tot stand gekomen? Wat betekent het woordgebruik? Wat was de aanleiding van de schrijver en de context van het verhaal?>



Hier mis ik iets essentieels: Waarom heeft God gezorgd dat dit verhaal in de canon van de Bijbel terecht is gekomen? De Bijbel is immer geen geschiedenisboek maar het is Gods onderwijs voor de mensheid. We moeten het belang van historiciteit en context dus niet overdrijven maar ondergeschikt maken aan het belang van een juiste relatie met God.