cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 juni 2019 door Patrick Simons

Ds. Simons preekt over Gods Koninkrijk: "We zullen de handen klappen naar omhoog en huppelen als een hert"

Hoe zal het er straks aan toe gaan als Jezus terugkomt? Vaak zeggen we over overleden christenen dat ze voor eeuwig in de hemel zijn. Dat is volgens ds. A. Simons echter niet geval. Tijdens een jongerenavond van Stichting Jij daar! sprak de predikant over Gods Koninkrijk. Daarbij had hij een ernstige boodschap. "Niet alleen de kinderen van God maar ook degenen die verloren zijn gegaan, krijgen hun lichaam terug."

"Ik wil niets lelijks zeggen over mijn opvoeding", begint Simons. "Maar bij ons ging het altijd over: je moet een nieuw hart krijgen, je moet wedergeboren worden, je moet weten dat je zonden vergeven zijn. Dat was het wel. Dan keerden we weer terug naar het begin. Vanavond wil ik zeggen dat de Bijbel veel dikker is dan alleen maar bekering, wedergeboorte en vergeving van zonden. Natuurlijk is dat heel belangrijk en het fundament van de Bijbel maar God heeft nog veel meer weggelegd voor zijn kinderen, voor de toekomst en wellicht zelfs de dagen waarin wij leven."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Binnenkort naar een avond van Stichting Jij daar!? Bekijk de agenda!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Zullen we later niemand anders zien dan Jezus alleen? Dat lijkt me sterk. We zijn als gemeente het lichaam van Christus, Hij Is het hoofd, wij zijn de ledematen. Hoofd en ledematen zijn toch onverbrekelijk verbonden, ook na de opname? We zullen toch samen aanzitten aan het bruiloftsmaal? God houdt van zijn kinderen en wil dat zijn kinderen van elkaar houden. Hoe kan die liefde tot uitdrukking komen als ze later alleen Jezus zouden zien en niet elkaar. God wil dat we één familie zijn en de eeuwigheid samen en in eenheid doorbrengen. Een feest!