cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk Fonteijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 november 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Henk Fonteijn: "Christenen met liefde voor Israël zijn te vaak blind voor onrecht"

“We durven nauwelijks iets kritisch over ‘Israël’ zeggen, omdat we geloven dat God een bijzondere band met het joodse volk heeft. Sommigen worden daardoor zelfs blind voor onrecht.” Henk Fonteijn liet zich als jongeman leiden door de overtuigingen van christenzionisten. Die tijd is voorbij. De voorganger merkt op dat christenen met Israëlliefde te ver zijn doorgeschoten. Hij schreef het boek 'Evangelisch eindtijdgeloof en heibel in het heilige land'.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Beste Henk, Het is prima kritisch te zijn op het dispensionalisme (deels ook terecht). Maar jouw universitaire theologie heeft de afgelopen eeuwen enorm veel leed aangericht (pogroms, antisemitisme) doordat men stelde dat de kerk in de plaats van Israël gekomen is (de vervangingsleer). Deze vervangingsleer is ook die van de meeste Palestijnse christenen. God zal zijn volk tuchtigen, zoals in het OT door de profeten beschreven is. Dat Israël lievende christenen hier blind voor zouden zijn is wat kort door de bocht.