cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Richard Groenenboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 december 2021 door Jeffrey Schipper

Richard heeft een boodschap voor wie vreest voor christenvervolging in Nederland

Christenvervolging in Nederland. De één vindt het een realistisch toekomstperspectief. Een ander wuift dit weg als een scenario voor godsdienstwaanzinnigen. Richard Groenenboom stond tientallen keren oog in oog met vervolgde christenen. De woordvoerder van SDOK is ervan overtuigd dat hun boodschap ook christenen in het ‘tolerante’ en vredige Nederland een spiegel voorhoudt. Tegenover CIP.nl legt Groenenboom uit waarom het voor iedere christen, in Noord-Korea, Nigeria én Nederland, van belang is om geestelijk weerbaar te zijn.

Wie regelmatig op CIP.nl kijkt, weet dat de vraag of christenvervolging in Nederland dreigt veel mensen bezighoudt. ‘Wat als kerkbezoek in Nederland strafbaar wordt?, vroeg de hersteld hervormde predikant ds. M. van Reenen af. Ook nieuwsartikelen over de strijd tussen ds. A. Kort en homoactivist Leon Houtzager en dit bericht over uitgelekte plannen van VVD en D66 was voor christenen aanleiding om zich af te vragen in hoeverre het vandaag de dag nog wordt geaccepteerd om als christen je principes kenbaar te maken.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Nodig een spreker van SDOK uit of boek een online presentatie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Waardevol stuk met veel stof om over na te denken!