cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Kees van Dijk

Waarom de Bond tegen vloeken niet kon zwijgen na de vloek van Rutte

‘Wie na de vloek van Rutte wijst op het derde gebod, draagt bij aan het verspreiden van een moralistisch godsbeeld. We zouden ons daarom kunnen afvragen wie de naam van God daadwerkelijk ijdel gebruikt: premier Rutte of de Bond tegen vloeken zelf?’, aldus spreker Arie de Rover onlangs in de CIP-nieuwsrubriek ‘nieuws door de bril van genade’. Kees van Dijk, directeur van de Bond tegen vloeken, reageert op het betoog van De Rover.

Demissionair premier Mark Rutte vloekte deze maand tijdens een Kamerdebat toen hij zijn kopje koffie omstootte. De Bond tegen vloeken heeft vervolgens gereageerd, onder andere door onderstaand bericht op de sociale media.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hebben wij wel het recht om aan onze ongelovige of niet-christelijke medemens onze (vermeende) religieuze wetten op te leggen? Dan zouden we nog veel meer 'bonden tegen iets' moeten oprichten, b.v. die tegen Overspel, Hebzucht, Egoïsme, Leugen, Wreedheid, Onreinheid, enz. Beter is het wellicht om aan onze medeburgers over het koninkrijk van God te vertellen, dat bestaat uit liefde, vrede, blijdschap, gerechtigheid en kracht.