cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. van Vulpen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Vulpen moet honderden kerkgangers teleurstellen: "Waan van de dag regeert"

“Dat ons land moeite heeft met het handhaven van de coronamaatregelen, wordt als bliksemafleider geprojecteerd op de kerken”, stelt ds. J. van Vulpen. De predikant uit Urk heeft grote moeite met het omstreden advies van minister Grapperhaus (Justitie). Nadat er zondag ophef ontstond over drukbezochte kerkdiensten in Staphorst, werd gisteren meegedeeld dat kerken vanaf deze week maximaal dertig bezoekers mogen toelaten tijdens diensten. “De waan van de dag regeert”, stelt één van de predikanten van de christelijke gereformeerde kerken op Urk.

Het is niet vreemd dat Van Vulpen is geraakt door de situatie in Staphorst. Hij bevindt zich met zijn kerkelijke gemeente op Urk in ongeveer dezelfde situatie. “Ook wij hebben een relatief ‘grote' gemeente; normaal gesproken ontvangen we zo’n 3000 kerkgangers verspreid over drie kerkgebouwen.” Bij religieuze diensten mochten tot maandag maximaal 100 personen per ruimte aanwezig zijn zonder reservering. Met een gezondheidscheck en reservering vooraf gold er geen maximum aan het aantal personen. “In onze drie kerkgebouwen verwelkomden we de laatste maanden dan ook tussen de 300 en 400 mensen. Net als in Staphorst hebben we ons kerkelijk leven helemaal aangepast op het ‘nieuwe normaal’ met een andere indeling, instructies om de kerk te verlaten en plekken om handen te ontsmetten.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Complimenten aan ds van Vulpen voor zijn genuanceerde en tegelijk duidelijke en wijze antwoorden