cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Kees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Patrick Simons

Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"

Als hij op 17-jarige leeftijd hoort dat hij vader wordt, loopt Jan-Kees de Feijter in eerste instantie weg voor zijn verantwoordelijkheid. Nog voordat de kleine geboren wordt, keert hij echter terug naar zijn vriendin en ze trouwen. Daarna volgen jaren van ellende waarin het ene drama op het andere volgt, totdat Jan-Kees alleen met twee kinderen achterblijft. Tegenover Cvandaag deelt hij zijn bizarre levensverhaal.

Wie Jan-Kees ziet of spreekt, zou niet vermoeden wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hoewel hij enorme littekens met zich meedraagt, spreekt hij rustig en beheerst. “Ik heb het allemaal een plek gegeven”, vertelt hij. “Ik kan er goed over praten.” En dat blijkt, want in een gesprek dat bijna de hele middag duurt vertelt hij over de wijze waarop zijn leven tot nu verliep. Op 15-jarige leeftijd wordt hij verliefd op een meisje van zes jaar ouder: Miriam. Langzaam maar zeker merkt hij dat ze problemen heeft. “Ze was als kind jarenlang misbruikt door haar vader. De relatie ontwikkelde zich en ik liep steeds vaker tegen dingen aan. Op een gegeven moment kwam ik bij haar huis en sprak de buurvrouw mij aan. ‘Ik ben blij dat je er bent’, zei ze. ‘Het gaat al de hele ochtend tekeer.’ Ik wist niet wat ik zag toen ik binnenkwam. Vrijwel alles wat in huis stond, lag op de vloer of stond ergens anders. Het was een gigantische puinhoop. Direct wist ik dat het goed fout zat. Dat was ook de eerste keer dat ik zoiets meemaakte.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
Meer over Levensverhalen »

Jan-Kees de Feijter
- Jan-Kees geniet na verlies vrouw en dochter toch weer van het leven: "De banden van rouw en verdriet zijn verbroken"
Meer over Jan-Kees de Feijter »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Beste Jan-Kees, bedankt voor het delen van je verhaal! Je openheid, je kracht en vertrouwen op God. Zo fijn om te lezen, dat het nu beter met je gaat. Alle goeds! Groet