cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
breugem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 januari 2020 door Patrick Simons

Dominee Breugem tijdens nieuwjaarspreek: "Psalm 91 kan een duivelse kwelling zijn en je geloof doen wankelen"

"Als de ellende je te pakken neemt, de ziekte wél je geliefden wegneemt, dan kan Psalm 91 in plaats van een troost een enorme aanvechting zijn. Deze psalm kan dan een duivelse kwelling zijn en je geloof doen wankelen.” Dat zei ds. J. C. Breugem tijdens zijn nieuwjaarspreek over Psalm 91. De hervormde predikant ging voor in zijn eigen gemeente in Boven-Hardinxveld en deelde zijn preek op in vier punten: De schuilplaats, het vertrouwen, God helpt!? En tot slot God antwoordt.  

De schuilplaats
“In het hartje van de Amsterdamse Jordaan is er een christelijk hotel”, steekt Breugem van wal. “De Shelter; de schuilplaats. Je kunt daar genieten van christelijke gastvrijheid. Het biedt rust, al is het maar voor een avond of een nacht. Christelijke vrijwilligers zetten zich daar in om reizigers en vreemdelingen op adem te laten komen en ze een stukje thuis te geven. Het is echt een andere wereld daar. Binnen is het fijn en gezellig, maar buiten is het hard en rauw. Zoals het leven vaak ook is. Maar kun je dat leven dan buiten de deur houden door zo’n schuilplaats binnen te stappen? Is dat ook niet een beetje gezichtsbedrog? Even wegduiken voor alles wat het leven meebrengt? Je zult merken dat het leven niet te ontwijken valt. Onze psalm wijst je dan ook een andere weg.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
Meer over Preekverslagen »

Luister de hele preek hier

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

'Dat verlangen trekt je er voor heen' . Dit is een samenvatting van deze hele preek. Hij is onze schuilplaats voor elke dag onderwg!