cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
eppo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2019 door Eppo Bruins

Eppo Bruins over kritiek Kuzu: Je bent verdacht als je het voor Israël opneemt

In zijn nieuwste column op CIP.nl reageert Tweede Kamerlid Eppo Bruins op de uitspraken van Tunahan Kuzu. De voorman van Denk zei eerder deze week dat er sprake zou zijn van Israëlische inmenging in Nederland, onder meer omdat de ambassade de ChristenUnie zou helpen met het schrijven van moties. 

Het was een curieus moment, afgelopen week in de Tweede Kamer. Het moest maar eens afgelopen zijn met de Israëlische inmenging in ons land, meende Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu, en dus vroeg hij een debat aan. Er was geen steun voor van andere partijen, maar ChristenUnie-collega Joël Voordewind reageerde gevat: als er dan toch over gesproken zou worden, zou hij niets te verbergen hebben. “Ik wacht alleen nog even op de instructie van de Israëlische ambassadeur wat onze inbreng wordt voor dat debat,” grapte hij.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
niet alles staat op sites of linkjes etc.., deels op papier/server VN/Btld.zkn. 2e Kam.erkende tégen-Israël moties waarv. NL 7x "mee"stemde. Er was echter besloten om niet meer zomaar mee te stemmen en voorlopig geen antiisrael moties te doen, Feb./Sept. dit jaar, ondertussen is de eigen instructie-regel met 7 uit 8 flink overtreden. Deze meestemmer dient verwijdert en ontslagen vanwege ongehoor-zaamheid te worden. cda,cu en sgp svp hard voor maken. Isr.Just. borgt de rechten van elke groep. Gen.12:3=hemelsrecht.???? mesh. jood.