cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
tim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Patrick Simons

'Dementiedominee' ziet kerk groeien: "Mensen met dementie vinden bij God houvast in chaotische wereld"

Dementie is een ondergesneeuwd probleem waar toch behoorlijk veel mensen mee te maken krijgen. Ook christenen ontkomen er lang niet altijd aan. Dementie kan zorgen voor ontzettend veel verwarring en onrust. Mensen herkennen soms zelfs hun dierbaren niet meer en raken alle vastigheid kwijt. Maar raken mensen dan eigenlijk ook God kwijt? "Soms wel", reageert dementiedominee en geestelijk verzorger Tim van Iersel.

"Maar mijn ervaring is toch dat mensen vaker God juist terugvinden. Natuurlijk krijg ik ook wel eens te maken met mensen die niets meer met God te maken willen hebben. Maar dat is echt een minderheid. Het overgrote deel vindt God juist terug. Dat komt deels natuurlijk omdat ze met het geloof opgevoed zijn en omdat dementie je terugbrengt naar de jonge jaren van je leven. Maar ik vind het te makkelijk om het alleen daaraan toe te schrijven. Ik zie het namelijk ook gebeuren dat mensen er echt houvast en hoop uithalen. Juist in een situatie als dementie vinden ze God als hun houvast in de chaotische wereld waar ze in beland zijn."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Tim van Iersel te bestellen!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen