cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christelijke wiskundeleraar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2023 door Patrick Goede

Christelijke wiskundeleraar verbannen na weigeren 'verkeerd' aanspreken transgenderleerling

Een christelijke wiskundeleraar is verbannen uit het Engelse onderwijs nadat hij weigerde het voorkeursvoornaamwoord van een transgenderleerling te gebruiken. De 33-jarige Joshua Sutcliffe is van plan in hoger beroep te gaan tegen de beslissing van de Teaching Regulation Agency (TRA), dat meldt Christian Today.

Als het besluit wordt gehandhaafd, kan het verbod twee jaar lang niet worden herzien. Sutcliffe zegt dat hij "gebroken" is door de uitkomst van het vonnis. "Op basis van deze uitspraak loopt elke leraar risico bij het delen van zijn of haar overtuigingen in de klas. Als een leraar een video van een liberaal YouTube-platform getoond of aanbevolen had, zou hij dan net zo zijn behandeld als ik?"

Sutcliffe vervolgt: "Ik geloof dat het psychologisch gezien schadelijk voor kinderen met genderproblemen is om ze in de klas te bevestigen. Ik weiger tegen mijn geweten in te gaan en een kind schade toe te brengen. Ik kan me daar niet voor verontschuldigen." 

Grof wangedrag
De leraar werd in 2017 ontslagen als leraar, nadat hij een biologisch gezien vrouwelijke leerling die zich identificeerde als jongen 'verkeerd' had voorgesteld.

Sutcliffe gaf vervolgens les op een andere school, maar nam ontslag in 2019 nadat commotie was ontstaan vanwege een video op zijn persoonlijke YouTube-kanaal. In de video deelde hij zijn mening over de islam. 

De juridische kwesties tussen de leraar en beide scholen werden opgelost, maar de TRA besloot naar aanleiding van een aantal aantijgingen tegen Sutcliffe een onderzoek naar hem in te stellen. Zijn weigering om voorkeursvoornaamwoorden te gebruiken werd onderzocht. Ook onderzocht de TRA een aantal uitspraken van Sutcliffe. Zo zei de leraar niet in het homohuwelijk te geloven en verzuimde hij volgens de toezichthouder studenten een alternatief standpunt te geven toen hij hen een video over mannelijkheid liet zien van de Amerikaanse conservatieve organisatie PragerU.

Een zevendaagse hoorzitting van het panel voor professioneel gedrag mondde uit in de beslissing om hem voor onbepaalde tijd uit te sluiten, nadat hij schuldig was bevonden aan "onprofessioneel gedrag" en "het in diskrediet brengen van het beroep".

"De heer Sutcliffe heeft door de voorkeursvoornaamwoorden van leerling A niet te gebruiken, de waardigheid en het respect van leerling A niet hooggehouden en het welzijn van leerling A niet gewaarborgd", is de conlusie van het panel.

Heerschappij van Jezus Christus
De TRA oordeelde uiteindelijk dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan onprofessioneel gedrag met betrekking tot zijn YouTube-video over de islam. De TRA zegt in haar oordeel dat het verbod "proportioneel en van algemeen belang" is om het "vertrouwen in het beroep" te behouden. Het is voor Sutcliffe volgens Christian Today verboden om in heel Engeland les te geven.

In een reactie op het vonnis zegt Sutcliffe dat hij "genadeloos gestraft" is omdat hij weigerde zijn standpunt te veranderen. "Het indoctrineren van kinderen in het gehele land om de Pride te vieren en te promoten, om met regenboogvlaggen te pronken, wordt toegejuicht. Maar als christelijke overtuigingen worden geuit of uitgedrukt in de klas, loop je het risico dat je carrière en leven uit elkaar worden gerukt", zei hij.

"Ik ben gepest en achtervolgd en elk deel van mijn leven is onder de loep genomen vanwege het uiten van mijn christelijk geloof en het verkondigen van een biologische waarheid. Vanaf het begin ging deze zaak echter niet over mijn geschiktheid om les te geven, maar over mijn christen-zijn en mijn geloof in het Evangelie en de heerschappij van Jezus Christus."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
"Wie achter Mij wil komen, die neme zijn kruis op, en volg Mij.. Dat is hier wel erg van toepassing. Respect voor deze mijnheer, ben bang dat we dit meer gaan zien. Zijn wij voorbereid op t lijden?

Satan is sterk, maar Jezus is Overwinnaar.!