cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robbie Hageman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

23 mei 2023 door Patrick Goede

Tweevoudig wereldkampioen Robbie Hageman getuigt opnieuw van geloof bij afscheidspartij

Kickbokser Robbie Hageman is officieel gestopt met kickboksen. Nog eenmaal trok hij zijn handschoenen aan om afgelopen zaterdag in Eindhoven zijn afscheidspartij te kunnen knokken. De ernstig zieke Hageman deed dat voor zo'n 1600 toeschouwers. Het doel was geld inzamelen voor een medische behandeling in Amerika.

'Wat een avond! Vele malen hebben artsen mij verteld dat ik nooit meer een wedstrijd mag of kan vechten, maar gisteren was de avond dan echt daar. Het was een avond om nooit te vergeten. Ik heb afscheid kunnen nemen van de sport met mijn naasten om mij heen. Alle gebeden worden langzaam verhoord. Blijf mee bidden, hopen, delen en waar het kan doneren. Ik ben jullie ontzettend dankbaar!', schreef Hageman zondag op de crowdfundpagina.

Er was massaal media-aandacht voor het evenement en de onverzettelijkheid van Hageman. Zowel de NOS als Omroep Brabant berichten van Robbies geloof en doorzettingsvermogen. Zo kopt de NOS: "Ongeneeslijk zieke kickbokser Hageman genoot van afscheidspartij: 'Maar ik ga genezen'". Omroep Brabant meldt dat Robbie na zijn laatste gevecht nu ook "de strijd tegen kanker wil winnen". De Brabander heeft volgens de dokters in Nederland nog maximaal vijf jaar te leven vanwege de groeiende tumor in zijn hoofd.

Genezen
Koppig als Hageman is, vond hij het jammer dat hem op het laatste moment werd medegedeeld dat er geen klappen op het hoofd mochten worden uitgedeeld tijdens zijn afscheidspartij. Hageman vertelt aan de NOS: "Het voelt alsof ik in een soort van vrouwengevecht afscheid genomen heb. De wereld is sowieso steeds verwijfder aan het worden. Ik moet dat misschien niet zeggen, maar zo voel ik het wel. Het gaat tegenwoordig alleen maar om emoties tonen. Ik ben juist iemand die helemaal geen emoties toont en gewoon keihard knokt."

De NOS heeft ook aandacht voor het bijzondere getuigenis van de bokser en vertelt dat hij enkele dagen vastzat, nadat iemand anders met zijn auto een poging tot overval pleegde. 'Uit verveling las Hageman de bijbel in de cel. Juist toen hij begon te bidden om vrijgelaten te worden, werd er op zijn celdeur geklopt. Hageman mocht naar buiten. Sinds dat moment speelt het geloof een centrale rol in zijn leven', schrijft de omroep.

Hageman vertelt tot slot dat "alles mogelijk is bij God". "Ik ga genezen. Als het niet hier is, dan wel in het hiernamaals. Dat is een nog veel mooiere plaats."

Cvandaag sprak eerder dit jaar met Hageman over zijn geloofsleven. Bekijk deze video hieronder.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen