cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Apasra - Thailand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

CVANDAAG CROWDFUND

 

Duizenden nieuwe gelovigen in Thailand: "Als leider in een boeddhistische tempel vroeg ik me af: is God echt?"

“Ik zie het leven niet meer zitten. Ik voel me moe, ontmoedigd en een mislukking door de grote schulden die ik heb opgebouwd.” Dit schreef de jonge Apasra. Toen ze op haar mobiel op Facebook zat te scrollen, zag ze een bericht op het 3xM kanaal ‘Als je een probleem hebt, kan Jezus je helpen.’ Apasra nam contact op. Nadat ze met één van onze nazorgmedewerkers had gesproken, maakte ze de keuze om in Jezus Christus te gaan geloven. De jonge vrouw begon te bidden over de problemen die ze had. Ze begon zich al snel beter te voelen, haar problemen op te lossen en heeft nu veel meer rust in haar leven.

3xM en Cvandaag slaan deze maand de handen ineen om net tot geloof gekomen christenen in Thailand verder op weg te helpen. Voor 26 euro maken we met de Cvandaag Crowdfund een dag nazorg voor medewerkers mogelijk en voor 361 euro een complete discipelschapstraining! We hebben jouw hulp dringend nodig. Help jij mee?

Apasra woont in Thailand, niet direct een land waar je aan denkt als we het hebben over ‘moeilijk bereikbare landen’. Je vliegt er in 11 uur naartoe voor een heerlijke strandvakantie. Toch heeft 94% van de Thaise bevolking nog nooit van Jezus Christus gehoord. Minder dan 1% van de bevolking is christen, ook al wordt er al 200 jaar geëvangeliseerd. Dat is ook niet zo gek, want over het algemeen willen Thaise mensen niets horen over de christelijke religie. Wat ze willen, zijn antwoorden op hun problemen. Want problemen zijn er genoeg.

"Jezus kan je helpen!"
Veel bezoekers van de Facebook pagina ‘Als je een probleem hebt, kan Jezus je helpen’ reageren gretig. Ze ontvangen een vrede en vreugde die ze nooit eerder hadden. Sommigen ervaren wonderen. Zo ook de 70-jarige Pravat. Hij leeft in een klein dorpje en maakte kennis met Ruth, één van de nazorgmedewerkers. Pravat vertelde dat naarmate hij ouder werd, zijn gezichtsvermogen steeds slechter werd. Hij zag dubbel, was altijd duizelig en had hoofdpijn. De artsen vertelden hem dat een operatie zijn probleem zou kunnen verhelpen. Maar hij was bang voor de operatie en bovendien was opereren veel te duur voor hem.

Pravat besloot zijn leven aan Jezus Christus te geven en zei: "Jezus, ik heb een probleem met mijn ogen, help me alsjeblieft!" En Jezus deed het! De volgende dag begon hij helder te zien, zijn dubbel zicht was verdwenen! Nu vertelt hij iedereen wat Jezus voor hem heeft gedaan. Bijna iedereen in zijn dorp wist dat hij problemen had met zijn gezichtsvermogen en nu hij genezen is, vertelt hij hen wat Jezus voor hen kan doen.

Jongeren horen het Evangelie
De Facebookpagina ondersteunt het werk van de Thaise partner, die in elke provincie op het platteland van Thailand het Evangelie brengt en een kerk sticht. De online campagnes zorgen voor met name meer jongeren die hongerig zijn naar het Evangelie en maakt het werk in de dorpen effectiever. Het werk met de lokale partner slaat aan.

De partner: "We zijn erg enthousiast over het Facebook project. Zonder de betrokkenheid van 3xM zouden we een project als dit nooit hebben geprobeerd. De Facebook pagina is nu een belangrijk onderdeel van onze strategie om elk dorp voor Christus te bereiken. Als wij in de dorpen komen, treffen we daar meestal de jongeren en de allerjongsten. De jongeren zijn aan het werk. Zij zijn juist degenen die antwoorden op hun vragen online zoeken. Door onze Facebookpagina komen zij ook bij ons terecht en kunnen wij hen koppelen aan de kerken.”

De online nazorgmedewerkers zijn het eerste aanspreekpunt voor mensen die meer willen weten over het Evangelie. Zij vertellen mensen hoe ze een oplossing kunnen vinden voor hun problemen, namelijk door hun leven aan Jezus te geven. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Met veel mensen is vaker contact. Anderen vragen om een online Bijbel of een Bijbelcursus om meer te weten te komen over het christendom. Weer anderen zijn klaar om gedoopt te worden of willen naar een lokale kerk. Ook dat wordt geregeld door het nazorgteam.

Dit kunnen deze nazorgmedewerkers natuurlijk niet zomaar. Hiervoor worden ze uitgebreid getraind door de 3xM Academy. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld hoe je echte zoekers onderscheidt van mensen die minder goede plannen hebben, hoe breng je het Evangelie aan iemand uit een boeddhistische cultuur die nog nooit over Jezus heeft gehoord en bijvoorbeeld hoe je dit registreert in de juiste opvolgingssystemen. Alles met het doel om de overwegend boeddhistische Thai te vertellen over het Evangelie.

“Mijn leven is veranderd”
Dat dit resultaat heeft, ziet 3xM elke dag. Daar getuigt ook Haru van, een 58-jarige man: “Ik was een leider in een boeddhistische tempel en vroeg me altijd af over God, is Hij echt? Ik zag bepaalde tekenen en vroeg me af wie Hij was, maar niemand kon me iets over Hem vertellen. In de tussentijd vergooide ik mijn leven. Ik gokte veel. Als ik won was ik gelukkig, als ik verloor dan voelde ik me verschrikkelijk. Op een dag kwam er iemand bij mijn huis. Hij vertelde me over Jezus. Hij zei ‘Dit is de God waar je naar op zoek bent’. Toen ik dit hoorde, heb ik Jezus in mijn leven gevraagd. Hij heeft mij veranderd! Ik ben gestopt met gokken. Nu vertel ik anderen over Jezus. Mijn leven is helemaal veranderd.”

Heb jij hart voor mensen als Haru? Steun de Cvandaag Crowdfund en help mensen in Thailand verder!