cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
crèchemethode Kijk en Luister
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 maart 2023 door Evangeliestek

Kinderen ontdekken Gods grootheid in nieuwe crèchemethode Kijk en Luister

De crèchemethode Kijk en Luister is met de verschijning van het tweede deel compleet. Met behulp van het lessenpakket kunnen crècheoppassers het zondagse oppasmoment invullen. De methode van Evangeliestek biedt verdieping en verwerking bij de verhalen uit de bekende Kijk- en Luisterbijbel. Doel van het materiaal is om kinderen meer te laten ontdekken over de grootheid en genade van God. Bij ieder verhaal wordt een kernboodschap verwoord voor peuters en kleuters, waardoor ze ontdekken dat de boodschap van de Bijbel raakt aan hun leven nu.

Crècheopasssers kunnen met behulp van de methode tijdens de kerkdienst een inhoudelijk oppasmoment organiseren voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. De lessen zijn gemakkelijk voor te bereiden en sluiten aan bij de leefwereld van jonge kinderen.

De methode bestaat uit twee delen die samen 120 lessen bevatten. De lessen horen bij verhalen uit alle delen van de Kijk en Luisterbijbel. “Met de methode kunnen twee volledige kalenderjaren gevuld worden”, zegt projectleider Judith van der Veer. “We sluiten met de methode aan bij de christelijke feestdagen.”

De methode is ontwikkeld door Evangeliestek. Evangeliestek is onderdeel van het Interkerkelijk Kenniscentrum voor kinder- en jongerenwerk vanuit de kerk (IKC). Bestuurder Willem Kok: “Het is onze wens dat Gods Koninkrijk uitgebreid mag worden onder kinderen en jongeren en dat ze hun eigen plek mogen innemen in de kerkelijke gemeente. Met deze methode van Evangeliestek bieden we een handvat aan leidinggevenden die met kinderen werken. We doen dat met het verlangen dat onze kinderen tot bekering en geloof in de Heere Jezus Christus komen en een persoonlijke relatie met Hem hebben.”

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Prachtig!

Wat je "jong" zaait... zul je "oud" oogsten!