cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
halfstok
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 maart 2023 door Redactie

Homogemeenschap mag toch bloemen leggen in Nieuwe-Tonge; bestuur Oranjevereniging stapt op

Het bestuur van de Oranjevereniging in Nieuwe-Tonge heeft haar taken neergelegd. Dit naar aanleiding van de ophef die ontstond omdat men niet wilde dat de stichting Gay op Flakkee een krans legde tijdens de dodenherdenking op 4 mei. Dit vanwege gevoeligheid voor deze actie onder de christelijke bevolking. Gemeente Goeree-Overflakkee neemt de organisatie van de dodenherdenking over en staat de eerdergenoemde stichting wél toe om een krans te leggen.

De stichting Gay op Flakkee legt ook een krans op de dodenherdenking in Middelharnis. Dat deed men afgelopen jaar ook al. Dit jaar wilden ze er echter op in Nieuwe-Tonge bij zijn. Daar wordt op de begraafplaats de jaarlijkse dodenherdenking georganiseerd. Oranjevereniging Ring van Oranje was verantwoordelijk voor die organisatie. Toen Gay op Flakkee vroeg of ze ook een krans mochten leggen, werd dit geweigerd. Het Algemeen Dagblad publiceerde daar een artikel over waarin naar voren kwam dat de weigering te maken had met de christelijke bewoners van Nieuwe-Tonge. Daar zou een krans van de bewuste stichting te gevoelig liggen.

Na het artikel in het Algemeen Dagblad ging het snel. Meerder media namen de berichtgeving over en op social media groeide de ophef over het besluit van de Oranjevereniging. Die liet al snel weten het besluit te gaan heroverwegen en opnieuw te gaan vergaderen.

Zover komt het echter niet. Dinsdagmiddag werd bekend dat het bestuur van de Oranjevereniging per direct haar taken neerlegt en ook de organisatie van de dodenherdenking in het dorp niet meer op zich neemt. In een korte verklaring op Facebook maakt de Oranjevereniging haar excuses aan ‘eenieder die zich hierin gekwetst voelt’. Men stelt dat het nooit de bedoeling is geweest dat het zo zou gaan.

De organisatie van de dodenherdenking wordt nu verzorgd door de gemeente Goeree-Overflakkee. Die heeft direct laten weten dat Stichting Gay op Flakkee toch bloemen mag leggen tijdens de dodenherdenking.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En zo gaat de gay lobby overal langs en forceert zijn agenda. Of het nu het Songfestival, een bezoek van Alexander en vrouw aan Tsjechië is, een basisschool, of een dodenherdenking.

Het wordt je door de..... geduwd