cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
actie tegen armoede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 maart 2023 door Kerk in Actie

Kerk in Actie start actie tegen armoede in Nederland

Met de actie ‘Samen tegen armoede’ staan kerkelijke gemeenten in heel Nederland, gefaciliteerd door Kerk in Actie, op tegen armoede in Nederland. Met de actie wil Kerk in Actie een bijdrage leveren tegen de groeiende armoede in Nederland.

Hulp op korte én lange termijn
Kerk in Actie kiest voor een duurzame aanpak in de strijd tegen armoede in Nederland. De acute nood wordt bestreden door op de korte termijn te helpen met voedselpakketten voor de Voedselbank. Voor de lange termijn werkt Kerk in Actie samen met SchuldHulpMaatje Nederland om mensen te helpen uit de schulden te komen of te voorkomen dat ze daarin terecht komen.

Sterke groei klanten bij voedselbanken
Aanleiding voor de actie is het aantal aanvragen bij de Voedselbank dat in het afgelopen jaar met maar liefst 36 procent is gestegen, tot 120.000 personen per week. Nooit eerder zag de organisatie zo’n grote stijging in zo’n korte tijd. De Voedselbank staat elke weer weer voor de uitdaging om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Daarom hebben de protestantse gemeenten een reikende hand uitgestoken. Met de actie Samen tegen armoede verzamelen kerkelijke gemeenten door heel Nederland, gefaciliteerd door Kerk in Actie, de komende jaren extra producten voor de Voedselbank.

Nieuwe locaties SchuldHulpMaatje
SchuldHulpMaatje wil op veel meer plekken in Nederland locaties openen waar mensen met schulden terecht kunnen. Zodat ook daar mensen in schulden een Maatje kunnen krijgen die hen ondersteunt naar een leven zonder financiële zorgen. Het opzetten van zo’n locatie en het trainen van deskundige vrijwilligers kost geld. Kerk in Actie ondersteunt SchuldHulpMaatje bij het opzetten van deze locaties. Daarnaast helpen de consulenten van Kerk in Actie om geschikte locaties te vinden en brengen ze lokale kerken in contact met SchuldHulpMaatje. Samen lukt het dan meer mensen nieuwe hoop en perspectief te geven.

Duurzame aanpak
Directeur van Kerk in Actie, Jurjen de Groot: “We voelen ons geroepen om te delen wat ons gegeven is, daarom staan we als kerken juist nu op tegen armoede in Nederland, samen met onze partners SchuldHulpMaatje en de Voedselbank.” Kerk in Actie gelooft in een duurzame aanpak. Armoede ontstaat niet vanzelf en is niet zomaar weg. Met de actie Samen tegen armoede wil Kerk in Actie in elk geval voor een periode van 4 jaar helpen om iets te doen tegen de groeiende armoede in Nederland.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify