cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mark Houck, beeld Youtube, Fox News
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2023 door Redactie

Pro-life activist vrijgesproken voor incident bij abortuskliniek: "Gewonnen van Goliath"

De Amerikaanse pro-life activist Mark Houck is niet schuldig bevonden aan een schermutseling die buiten bij een abortuskliniek in Philadelphia plaatsvond. Afgelopen najaar viel de FBI nog bij Houcks gezin binnen. Nu spreekt de rechtbank de katholieke activist vrij.

"De donkere wolk die de regering-Biden over het gezin van Mark en zijn gezin heenviel is weg", reageert advocatenkantoor Thomas More Society met als woordvoerder Peter Breen. "We hebben het opgenomen tegen Goliath - de hele regering van de Verenigde Staten van Amerika - en wonnen."

Houck (48) stond terecht voor een voorval bij een abortuskliniek in Philadelphia. De vader van zeven kinderen demonstreerde buiten bij de kliniek toen hij een van de vrijwilligers, Bruce Love, tegenkwam. Love benaderde naar eigen zeggen Houcks 12-jarige zoon en bevroeg hem op zijn standpunten. Toen zijn vader ingreep, volgde er een schermutseling waarbij de 72-jarige Lov op de grond viel. Love had het nadien echter over een aanval.

Zonder dat hij het wist bleek de activist na deze tijd het onderwerp van een onderzoek door de Amerikaanse overheid. Houck was in de overtuiging dat de zaak geseponeerd was: nadat er in een eerste onderzoek geen grond voor vervolging bleek, startte de overheid alsnog een onderzoek op. Toen Houck daar een brief over stuurde, hoorde hij daar niets meer van terug. Tot hij in september plotseling thuis bezocht werd door de veiligheidsdienst FBI, die het huis doorzocht.

Mark en Ryan-Marie, zijn vrouw, kwamen gewillig naar buiten, maar waren bang voor het effect dat het op hun zeven kinderen had. “Alsjeblieft, ik doe de deur open, maar mijn kinderen zijn in het huis”, riep Ryan-Marie volgens LifeSiteNews. “Ze stopten niet, maar gingen maar door met schreeuwen. Ze hadden grote geweren op Mark en mij gericht en liepen ermee door het hele huis.”

Houck werd geboeid afgevoerd, al kwam hij 's middags weer vrij en mocht hij vervolgens naar huis. “Dit krachtsvertoon van het regime-Biden ten opzichte van gewone Amerikanen gaat tegen de fundamentele principes in waarmee ons land is gesticht”, zei senator Doug Mastriano destijds.

Nu is Houck niet schuldig bevonden aan het incident bij de abortuskliniek: de rechter zegt dat de regering haar wetten ruim interpreteert.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen