cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rebecca
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 februari 2023 door Redactie

Rebecca zoekt Noord-Koreaanse gelovigen in het geheim op: "Zij kennen een ellendig leven"

“De vrouwen die ik ontmoet, nemen grotere risico`s om het Woord te horen”, vertelt veldwerker Rebecca. Ondanks alle gevaren is het haar wens om Noord-Koreaanse christenen op te zoeken en hen met het Evangelie te bemoedigen. Veel van deze christenen die Rebecca bezoekt zijn vrouwen die als illegale vluchteling in China verblijven. Wanneer zij ontdekt worden, wacht hen een jarenlange gevangenisstraf of mogelijk zelfs de dood. Rebecca deelt haar verhaal middels een video van Open Doors.

Hoewel vele collega's van Rebecca gevangen genomen zijn, is ze van mening dat de Noord-Koreaanse christenen die zij bezoekt nog grotere risico's lopen. “De vrouwen die ik ontmoet, zijn Noord-Korea ontvlucht en leven nu als illegale vluchtelingen in China. De meesten zijn slachtoffer van mensenhandel. Ze worden verkocht aan Chinese mannen om hun echtgenote te zijn of belanden in de prostitutie. Als ze ontdenkt zijn, worden ze gescheiden van hun families en naar Noord-Korea teruggestuurd. Daar wacht hen een lange straf die ze moeten uitzitten in werkkampen of mogelijk zelfs executie.”

Om deze christenen te kunnen ontmoeten, moet Rebecca een lange reis maken naar afgelegen gebied. “Om de politie te ontwijken, blijf ik uit de buurt van bewakingscamera`s en vermijd ik plekken waar je je moet identificeren. Als op reis ga, neem ik nooit dezelfde route en maak ik altijd gebruik van illegale chauffeurs.” Desondanks wil Rebecca niet klagen en ervaart ze Gods hulp. “De Heere is met mij en Hij maakt de weg voor mij vrij. De vrouwen die ik bezoek, leven een ellendig leven. Vaak worden ze mishandeld en misbruikt. Daardoor kunnen ze niet begrijpen dat er Iemand van hen kan houden zoals Jezus dat doet. Eerst dreven ze de spot met het Evangelie, maar na verloop van tijd heeft het hen volledig veranderd.”

Benieuwd naar het volledige verhaal van veldwerker Rebecca? Bekijk dan hieronder de video van Open Doors terug.

Neem een kijkje op de site van Open Doors

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Wat een kracht gaat er uit van zulke mensen! Ontzettend moedig om dit te doen.Uiteraard kan dit enkel op kracht van De Heilige Geest.