cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christian Tan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2023 door Redactie

Geestelijke opwekking aanstaande? Kerkplanter Christian Tan wil in tien jaar honderd kerken stichten

Kerkplanter Christian Tan wil in de komende tien jaar liefst honderd kerken stichten, vertelt hij in het Family7-actualiteitenprogramma Uitgelicht!. Volgens Tan zijn er nieuwe kerken nodig om mensen met de boodschap van het evangelie te kunnen bereiken. Daar waar kerken leeglopen en steeds minder mensen nog christen zijn, ziet Tan desondanks grote mogelijkheden.

Tan was zendeling op Aruba waar hij een nieuwe gemeente stichtte, toen God naar eigen zeggen tot hem sprak. Tan: “We wisten al dat we terug zouden gaan naar Nederland en toen we begonnen te bidden hadden we het idee dat God tot ons sprak. Eerst begon het met een soort gedachte: ‘Je gaat gevraagd worden door de VPE.’ (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten, red.) We droomden van wat er zou gebeuren als we het doel zouden stellen om 100 kerken te planten. Wat voor energie zou dat losmaken?”, zegt Tan.

Hoe enthousiast Tan ook was, deelde hij zijn ervaring aanvankelijk met niemand. “Het eerste gesprek wat ik in Nederland voerde, was met de voorzitter van een beweging. Ook hij wist van niks. Hij begon te praten: ‘Christian, het is heel raar maar in het gebed heb ik echt duidelijk gekregen dat we iets moeten gaan doen wat we nog nooit eerder gedaan hebben: 100 kerken planten in 10 jaar.’ Toen ik dat hoorde, wist ik zeker dat het echt van God kwam. Sindsdien zijn wij het hardop in geloof gaan uitspreken en beginnen er dingen te bewegen.”

Maar wat drijft Tan om honderd kerken te planten in tien jaar tijd? “Laat ik zeggen dat we niet alle 100 gemeenten zelf starten, al zijn we wel bij een flink aantal betrokken. Wat ons drijft is dat we geloven dat Jezus de enige ‘deal’ is die we hier op aarde hebben voordat we straks voor de troon van God komen te staan en alles wat verborgen is openbaar wordt. Iedereen moet die boodschap horen. Daarnaast is aangetoond dat het starten van nieuwe kerken de beste manier is om mensen van buitenaf opnieuw met het evangelie te bereiken", stelt Tan.

Benieuwd naar de volledige bijdrage van kerkplanter Christian Tan? Bekijk dan hieronder de uitzending van Uitgelicht! terug.

Neem een kijkje op de site van Family7

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De kerkverlating beperkt zich niet tot het zich elders aansluiten, maar is een teken van de tijd. Steeds meer mensen keren God de rug toe of sluiten zich aan bij de feestvierende en alles vergevende "fijne" kerken. Praktijk is de afval, die alleen maar verder om zich heen grijpt.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify