cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Brand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 januari 2023 door Redactie

Heilssoldaat Martin Brand waarschuwt: "Pas op hoe je Gods Naam gebruikt"

‘Je mag de Naam van God niet ijdel gebruiken’. Als je bekend bent met de Tien Geboden, klinken deze woorden je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Maar wat wordt er nu eigenlijk precies bedoeld met ‘niet ijdel gebruiken’? Heilssoldaat Martin Brand, ook bekend als zanger en spreker, legt het je uit aan de hand van drie stappen in een video die hij onlangs zelf via zijn eigen YouTube-kanaal deelde.

"Als het gaat om Gods Naam ijdel gebruiken, denken mensen veelal dat je het over vloeken hebt of het hardop uitroepen van "Jezus" als je schrikt of je jezelf op de vingers slaat of het je allemaal even te veel wordt. Maar de Naam van God ijdel gebruiken is veel meer dan dat", zegt Brand. "IJdel betekent leeg, ongefundeerd en oppervlakkig. Vergelijk het met ijdele hoop. Je hoopt en roept wel iets, maar eigenlijk slaat het nergens op."

"Spreek de naam van God met eerbied uit en met een besef van wie Hij is", vult Brand aan. "Ik merk heel snel dat als ik bid dat ik heel makkelijk Zijn Naam uitspreek, terwijl je op zo een moment al vervuld zou moeten zijn met ontzag. Dat je denkt: dank U wel Heere dat ik überhaupt de eer heb om met U te praten en dat U naar mij wilt luisteren en dat ik naar U mag luisteren. Spreek de Naam van God dus niet te vlug uit en besef je altijd als je de Heere Jezus aanspreekt of God de Vader, met wie je contact zoekt en wie er contact met jou zoekt."

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Martin Brand? Bekijk dan de video hieronder terug.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Citaat: " ... besef je altijd als je de Heere Jezus aanspreekt of God de Vader, met wie je contact zoekt en wie er contact met jou zoekt."

Martin, wat bedoel je met het laatste?