cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
soldaten lezen bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 januari 2023 door Redactie

10-jarig Oekraïens jongetje verloor vader tijdens oorlog en verspreidt Bijbels onder soldaten

Een Oekraïense jongen van tien jaar verspreidt dagelijks Bijbels onder soldaten die tegen de Russen vechten. Zijn eigen vader is door de Russen vermoord en verbrand, maar de jongen heeft een rotsvast geloof en spoort soldaten aan om ook in God te geloven. Dat bijzondere verhaal kreeg de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) vanuit Oekraïne te horen.

De GBS heeft kortgeleden zo’n 10.000 Nieuwe Testamenten laten drukken in het Oekraïens. De Bijbels, die voorzien zijn van een gecamoufleerde kaft, zijn bedoeld voor de militairen die op dit moment tegen de Russen aan het vechten zijn. Dat meldt GBS zelf op haar website.

De Bijbels worden in Oekraïne verder verspreid door een voorganger. Aalmoezenier Vshyvskin, in het dagelijks leven voorganger van een gemeente in de plaats Brovary, zal ervoor zorgen dat de duizenden Nieuwe Testamenten terecht komen bij de soldaten. GBS kreeg van een contactpersoon in Oekraïne te horen dat er veel behoefte is aan geestelijke steun: “Er zijn geen atheïsten in de loopgraven. De mensen die vechten, zien telkens de dood in de ogen; dat is de reden waarom ze nu openstaan voor geestelijke vragen. Als de oorlog voorbij is, zullen de soldaten niet meer geïnteresseerd zijn. Nu is het de unieke gelegenheid om ze een Bijbel te geven. Zij moeten de weg van behoud weten, zij hebben de steun en vertroosting die de Bijbel kan geven nodig. Aalmoezeniers hebben de Bijbel nodig om hun soldaten te leiden.”

Het meest bijzondere nieuws gaat echter over een 10-jarige jongen. Al vanaf het begin van de oorlog is hij bezig met het verspreiden van Nieuwe Testamenten onder soldaten, zo kreeg men te horen via een schriftelijke boodschap: ‘Hij spoort de soldaten aan om in God te geloven en te bidden. Hijzelf doet dit elke dag. De soldaten waarderen hem zeer. Zijn vader, die christen was, is door Russische soldaten gedood en zijn lichaam verbrand. Nu leeft deze jongen met een oudere broer en zijn moeder samen. Het onwrikbare geloof van deze jongen is door deze brute moord niet veranderd. Het doorgeven van het evangelie gaat door.

Foto: Oekraïense soldaten lezen voor de strijd vanaf hun telefoon Psalm 91. Zie ook onderstaande beelden. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig getuigenis!