cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ChristenDOM?
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 januari 2023 door Redactie

Hoe zit het nu met de drie-eenheid van God? Bekijk in deze video een haarfijne uitleg

De drie-eenheid van God bestaande uit de Vader, de Zoon en de Heilige Geest: het is misschien wel de meest besproken en betwijfelde leerstelling van het christelijk geloof. Zo stellen moslims én joden dat een monotheïstisch God onmogelijk uit drie personen kan bestaan. In een video van het christelijke YouTube-kanaal Christendom? gaan presentatoren Joêl, Aron en Elias aan de hand van enkele Bijbelteksten op dit veelbesproken onderwerp in.

Voordat zij dit doen, merken ze eerst op dat het nodig is om te beseffen dat wij met onze beperkt menselijk verstand niet in staat zijn om het wezen van God volledig te begrijpen en voor te stellen. Desondanks maakt God Zich wel door middel van Zijn schepping en Woord aan ons bekend. Op basis van dat Woord zoeken de drie mannen dan ook naar Bijbels onderlegde antwoorden op de drie-eenheid van God.

Bekijk in de video hieronder de uitleg van Joêl, Aron en Elias over de drie eenheid van God.  

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

1 Kor. 8:5 en 6: "Want al zijn er zogenaamde goden, hetzij in de hemel, hetzij op de aarde - en werkelijk zijn er goden in menigte en heren in menigte - voor ons nochtans is er maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn en tot wie wij zijn en één Heer, Jezus Christus, door wie alle dingen zijn en wij door Hem."

God de Vader is God en zijn Zoon Jezus Christus is Heer.

Gods geest is de geest van de Vader en tot deze wordt niet gebeden, noch wordt hij aanbeden.

Dus geen drie goden in één.