cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
oud ger gem in ned grafhorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2023 door Redactie

Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland laten geen student toe tot predikantopleiding

Er zijn maandag in de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland geen nieuwe student toegelaten tot de opleiding voor predikant binnen het kerkverband. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst van de commissie voor onderzoek.

Leden van de kerk die zich geroepen voelen om predikant te worden binnen het kerkverband, dienen zich aan te melden bij deze commissie. Ze worden vervolgens door de commissie gehoord en getoetst op hun roeping tot predikant. Dat is maandag gebeurd. Het kerkelijk bureau van het kerkverband maakte volgens het Reformatorisch Dagblad nog dezelfde dag bekend dat er geen nieuwe studenten zijn toegelaten tot de opleiding voor predikant.

De Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland hebben in ons land zo’n zestig verschillende kerken. Daarnaast is er ook gemeente in Canada en een in de Verenigde Staten. In totaal zijn er negen predikanten actief binnen het kerkverband. Lerend ouderling A. J. van Wingerden was de laatste die als predikant bevestigd werd. Dat vond begin januari plaats in Lienden.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Waar niet of weinig gezaaid wordt... komt ook niets of weinig op.