cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2023 door Redactie

SGP'er Roelof Bisschop over vertrekkende Segers: "Aimabel mens zonder machogedrag"

Vorige week kondigde ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers zijn vertrek als partijleider en Kamerlid aan. In de voorbije dagen staken veel politici de loftrompet over Segers, al klonk er uit sommige hoeken ook kritiek. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop kijkt eveneens met warme gevoelens terug op zijn samenwerking met Segers. Hoewel de twee christelijke partijen op sommige punten verschillen, spreekt Bisschop van een goede samenwerking tussen de fracties.

“Een aimabel mens, geen machofiguur die zich profileert maar gericht is op verbinding. Een heel prettige collega”, zegt Bisschop over de afzwaaiende Gert-Jan Segers. Bisschop beschouwt het vertrek van Segers als een verlies voor het kabinet. “Hoewel ik ook wel zie dat de CU-fractie haar uiterste best doet om collegiaal en constructief te blijven opereren binnen de coalitie. In die zin verwacht ik niet dat het vertrek van Segers zal leiden tot een grotere spanning in het kabinet.”

In Mirjam Bikker, sinds afgelopen dinsdag de nieuwe fractievoorzitter van de CU in de Tweede Kamer, ziet Bisschop een competente opvolger voor Segers, hoewel de presentator van dienst zich afvraagt of Bikker wel de juiste vervanger is. “Ik denk dat zij uitstekend in staat is om snel de dingen te doorzien, snel de posities te kunnen bepalen en daar een eigen positie in te kiezen”, zegt Bisschop daarop.

Als lid van de SGP-fractie trok Bisschop geregeld op met de fractie van Segers. Hoewel er op sommige thema's flinke verschillen bestaan tussen de SGP en CU, spreekt Bisschop van een goede samenwerking. “Er zijn gelukkig ook punten waar je elkaar absoluut kunt vinden en waarbij je elkaar nadrukkelijk vasthoudt. Ik denk dat die aanspreekbaarheid op de Bijbel ons het meeste bindt.”

Gert-Jan Segers komt van origine uit een SGP-nest en groeide vroeger op in de Gereformeerde Gemeenten. Had Segers ook bij de SGP-fractie gepast? Bisschop: “Hij heeft zijn eigen keuzes gemaakt en dat op een weloverwogen manier. Wat ik altijd zeer in hem gewaardeerd heb is dat hij die keuze niet gemaakt heeft om zich tegen de SGP af te zetten. Dat maakt dat je goed met hem kon samenwerken als SGP-fractie. We zijn tegelijkertijd in de Kamer gekomen en vanaf het begin is er altijd sprake geweest van een constructieve benadering waarbij je elkaar zoekt en je beseft dat je elkaar nodig hebt.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop? Bekijk dan de aflevering van Uitgelicht! hieronder terug.

Neem een kijkje op de site van Family7

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen