cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Marien Kollenstaart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 december 2022 door Ds. Marien Kollenstaart

Welke rol speelt familie in jouw leven en met Kerst?

Wie zijn mijn moeder en mijn broers? - Marcus 3:33 (lees 21-22, 31-35). Kerst is een familiefeest. Maar niet als je iemand mist, alleen bent of ruzie hebt.

Wist je dat Jozef en Maria na Jezus nog meer kinderen hebben gekregen? Een huis vol zelfs (Marcus 6:3)! Maar ook in deze ‘sagrada familia’ was niet alles peis en vree. Jezus’ broertjes geloofden namelijk niet in Hem (Johannes 7:5). Hun broer de messias?Doe normaal! In Marcus 3 besluiten ze Hem te gaan halen: weer bij moeders thuis zijn zal Hem goed doen. Jezus zet hen pijnlijk op hun plek: ‘Ieder die Gods wil doet, is mijn moeder en mijn broer.’

Gelukkig is het goed gekomen in huize Maria: na Jezus’ hemelvaart zitten naast Maria ook al zijn broers bij zijn geestelijke familie (Handelingen 1:14). Gods wil doen: als iedereen dat nou eens met Kerst zou gaan doen… dan is er geen ruzie en is niemand alleen. Welke rol speelt familie in jouw leven en met Kerst? Hoe zou jij voor anderen die zich eenzaam voelen een (geestelijke) broer of zus kunnen zijn rond Kerst?

Bovenstaand fragment van ds. Marien Kollenstaart is afkomstig uit de uitgave 41 vragen van God voor de donkere dagen. 41 dagen lang krijg je in aanloop naar Kerst een vraag die je uitdaagt om stil te worden en het contact met God te zoeken. Na die vraag volgt een korte uitleg en toepassing. Aansluitend staan twee bezinningsvragen en een kort gebed. Tot slot is er ruimte om jouw antwoord aan God op te schrijven.

Klik hier om het boek van Marien Kollenstaart te bestellen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen