cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Satansclub
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 december 2022 door Patrick Goede

Ouders in Virgina gaan geestelijke strijd aan met naschoolse Satansclub: "We laten Satan niet binnen"

Ouders in een gemeenschap in Virginia zijn verontwaardigd nu er een flyer met reclame voor een nieuwe naschoolse Satans Club op social media circuleert. Organisatoren van The Satanic Temple en Reason Alliance houden vanaf 15 december maandelijkse bijeenkomsten op de BM Primary School in Chesapeake, Virginia volgens CBN News.

Cvandaag meldde eerder al dat de club is opgericht door de atheïstische religieuze organisatie Satanic Temple. Volgens de website is het enige doel van de groep om studenten een alternatief te bieden voor de evangelisch-hristelijke naschoolse opvang.

'The Satanic Temple pleit niet voor religie op scholen', beweert de organisatie op haar website. 'Maar zodra religie scholen binnendringt, zoals de Good News Clubs, zal de Satanic Temple vechten om ervoor te zorgen dat pluraliteit en ware religieuze vrijheid worden gerespecteerd.'

Metaforische constructie
In de flyer die naar Chesapeake-studenten en ouders is gestuurd, wordt gesteld dat men "Satan ziet als een literaire figuur die een metaforische constructie vertegenwoordigt van het afwijzen van tirannie en het verdedigen van de menselijke geest en ziel." Op de flyer staat verder dat "Satan na school geen kinderen tot enige religieuze ideologieën probeert te bekeren."

Maar veel ouders hebben moeite met dat verhaal. "Ik ben geen prediker of dominee, maar ik sta voor God, en ik kan en wil niet tolereren dat een stadsbestuur/schoolbestuur het op zich neemt om een club op school op te richten om 'plezier te hebben met Satan'. Het gaat om kleine basisschoolkinderen", zegt ouder Stan Epps Jr. bijvoorbeeld tegen CBN News.

Epps voegt eraan toe: "Ik zal niet aarzelen op te komen voor de veiligheid van onze toekomstige generaties en ik zal niet zwijgen omdat het mensen kan 'beledigen'. Ik ben geschokt."
 
Chesapeake Public Schools (CPS) vertelde CBN News in een e-mailverklaring dat de club "geen door het schooldistrict goedgekeurde club is en dat geen enkele medewerker van het district optreedt als clubsponsor."

Opziener dr. Jared Cotton zegt echter: "Het schooldistrict heeft lang gekoesterde beleidsregels en procedures die verschillende gemeenschapsgroepen toestaan om onze door de overheid gefinancierde faciliteiten buiten schooltijden te gebruiken. Dit is een gangbare praktijk onder schooldistricten in de staat en het land. In de loop der jaren hebben verschillende religieuze groeperingen gevraagd onze faciliteiten buiten kantooruren te huren. Volgens de wet mag CPS niet discrimineren op basis van overtuigingen tussen groepen die onze faciliteiten willen huren."

Enthousiast
Jeremy Rodden, een andere ouder, is juist van plan zijn tweedeklasser in te schrijven bij de Satansclub en noemt het 'goed nieuws'. "Ik kan niet wachten om mijn tweedeklasser in te schrijven voor deze naschoolse club", schreef hij op Facebook. "Deze club beoefent geen enkele religieuze indoctrinatie, in tegenstelling tot sommige andere clubs die op deze school en op scholen in Chesapeake Public Schools worden aangeboden."

June Everett, wiens Facebook-profiel toont dat ze bij de Satanic Temple werkt, promootte de flyer van de school. "Enkele zeer enthousiaste ouders hebben in oktober contact met ons opgenomen om ASSC aan te vragen, en we hebben zojuist de officiële goedkeuring van het district ontvangen", luidt haar bericht.

Volgens de flyer van de groep moeten ouders hun kind toestemming geven om de club bij te wonen die 'kritisch denken, probleemoplossend vermogen en creatieve expressie' promoot.

Maar veel ouders zien de inspanningen van de club om reclame te maken voor jonge kinderen met een cartoonafbeelding van de duivel als een teken van een grotere 'geestelijke strijd'.

Patriotten
"Het is al erg genoeg dat we God hebben uitgeschakeld, maar we laten Satan niet binnen... vooral niet bij kleintjes", zegt Annie, die aan het hoofd staat van een belangenbehartigingsgroep voor kinderen in Unmask Virginia Beach. "We hebben zo hard gevochten voor deze kinderen in alles wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd. Dit is de laatste druppel."

Ze vervolgde: "Ik roep elke patriot, elke christen, elke kerk op om op 15 december om 2 uur naar buiten te komen. We gaan bidden en we gaan voorbede doen omdat dit op dit moment een geestelijke strijd gaande is. Wij gaan tussenbeide komen en God wint altijd! Wij gaan winnen en Satan gaat verliezen."

De gebedsbijeenkomst wordt georganiseerd namens Chesapeake Parents for Freedom en Unmask Virginia Beach. "Jezus houdt van deze satanisten, maar ze zijn misleid", voegde ze eraan toe. "Doe mee. Ik sta op de bres en zeg nee!"

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prima actie van die ouders!