cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tiny
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 december 2022 door Redactie

Tiny (92) zag haar man na 30-jarig huwelijk op een ander verliefd worden: “Ik kon hem wel wat aandoen”

De 92-jarige Tiny uit Amsterdam kent een veelbewogen leven. Ze verloor een zoon, zag haar man na een 30-jarig huwelijk op een ander verliefd worden en werd vier keer opgenomen in een gesloten afdeling. Het feit dat haar man op een ander verliefd werd, gaf Tiny misschien wel het meeste verdriet. Tiny vertelt dat haar hart met wrok en wraakgevoelens gevuld was. Tijdens haar opname vond er een echter radicale verandering plaats.

Tiny deelt haar verhaal in een uitzending van het EO-programma Nederland Zingt. “Mijn man en ik waren 30 jaar getrouwd en leerde ik een vrouw kennen. Op een gegeven moment werd mijn man verliefd op haar. Ik kon daar maar niet overuit en ik kwam er ook niet overheen." Tot overmaat van ramp werd Tiny opgenomen in een instelling. "Het was zo dat als je na zes maanden nog niet genezen was, je nooit meer thuis zou komen.”

“Ik was met zoveel haat vervuld, want ik wilde hem zelfs wat aandoen. Tijdens Pasen werd er door het Leger des Heils een speciale dienst verzorgd. Op de een of andere manier zou en moest ik daarheen gaan. Ik weet nog steeds niet waarom ik dat toen zo graag wilde."

"We kwamen daar en hoorde ik de kapitein van het Leger zeggen: ‘We gaan met een mooi lied beginnen: Op die heuvel daarginds staat een ruwhouten kruis.’ Toen ik dat hoorde, knapte er wat bij mij. Ik heb er vreselijk staan huilen en ik zei: ’Heere God, ik wil met u verder. Ik verwacht het alleen van u.’ 

Dat moment zou het leven van Tiny voorgoed veranderen. In de periode daarna roept Tiny haar oudste zoon bij zich om haar te helpen met het opstellen van een brief aan haar inmiddels ex-man. “Ik zei tegen hem dat ik het met zijn vader in orde wilde maken.” Een ontmoeting volgde tussen de twee die voor de breuk 30 jaar getrouwd waren. “Ik heb hem en haar een hand gegeven en ik merkte bij mezelf dat ik geen wrok meer koesterde.”

Benieuwd naar het volledige verhaal van Tiny? Zie dan de video hieronder.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Wat een LIEFDE... heeft Tiny ontvangen van de HEERE God.