cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
The Chosen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2022 door Patrick Goede

Hitserie The Chosen bereikt ook veel atheïsten volgens regisseur Dallas Jenkins

De op de Bijbel gebaseerde hitserie The Chosen begon met de steun van de christelijke gemeenschap, maar treft nu mensen die religie vaak afwijzen, waaronder atheïsten, zegt regisseur en bedenker Dallas Jenkins volgens Christian Headlines.

Tijdens een livestream op zondagavond las Jenkins een briefje voor van een fan van de serie die zei dat een atheïstische vriend naar The Chosen zat te kijken en ervan genoot. De serie is wereldwijd door naar schatting 94 miljoen mensen bekeken. Het volgt het verhaal van Jezus en zijn discipelen.

"Een vriend van mij die atheïst was, begon gisteren naar The Chosen te kijken", schreef de vriend volgens Jenkins. "Hij is een van die hardcore atheïsten die graag het geloof belachelijk maken. Hij zei tegen me dat hij nu de hele serie achter elkaar door kijkt en gisteren heel seizoen 1 heeft bekeken. Hij vertelde me dat dit de beste christelijke content is die ooit geproduceerd is."

Zaadje
"Hij is altijd op een meer intellectuele manier geïnteresseerd geweest in religie en maakt graag veel grappen over religie", schreef de vriend. "Dus ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar je weet maar nooit. Het zou een zaadje kunnen planten."

Seizoen 3 (afleveringen 1 en 2), is dit weekend in de Amerikaanse bioscopen gedraaid en deze filmversie staat op nummer 3 met een bruto-omzet van 8,7 miljoen dollar. Seizoen 1 en 2 kunnen gratis bekeken worden in de The Chosen- app.

"De show begint zich buiten christelijke kringen te verspreiden, wat echt gaaf is", zegt Jenkins. Vorige week vertelde Jenkins nog aan Christian Headlines dat de bioscooprelease "het mogelijk maakt om nog meer mensen te bereiken."

"En ik denk dat dat is wat mensen echt opwindt - om iets op de flimlijsten te zien verschijnen waar je dat normaal niet zou verwachten - dat maakt dat mensen gaan nadenken", aldus Jenkins.

Wonder
Sean O'Neal, een recensist voor Texas Monthly, zegt dat The Chosen "christelijke tv is waar zelfs ketters achter kunnen staan". Het stelt de discipelen voor als 'echte, vaag neurotische mensen, die loskomen van de glas-in-loodbeelden die hen lang hebben verankerd. Ze kibbelen en worden verliefd. Ze worstelen met onzekerheden en jaloezie', schrijft hij.

'Of voor degenen die zich misschien afvragen waarom 'het beste verhaal ooit verteld' niet ook wat meer humor of menselijkheid zou kunnen bevatten… Voor die mensen is The Chosen een soort wonder," aldus O'Neal.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen