cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Berdine Zwanepol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

25 november 2022 door Patrick Goede

Berdine Zwanepol zingt 'Wie zich door God alleen laat leiden' op schitterende wijze

Berdine Zwanepol zingt de sterren van de hemel met het lied 'Wie zich door God alleen laat leiden'. Georg Neumark schreef het lied toen hij waarschijnlijk rond de 18 jaar oud was. Toen hij onderweg was naar de universiteit rond het jaar 1640 werd hij overvallen en werd alles van hem afgenomen.

Georg besloot echter om in een herberg muziek te gaan maken, en verdiende hier net genoeg mee om te overleven. Hij maakte een vreselijke periode door van armoede en honger. Maar een tijd later kon hij met behulp van een predikant toch huisleraar worden bij een vooraanstaande familie. Daar schreef Georg Neumark dit lied. Omdat hij zoveel redenen had om God te danken voor de genade die aan hem was gegeven.

'Een prachtig lied waar bij tekst en melodie zo goed bij elkaar passen. Bijna elk couplet, meestal in de laatste twee regels, bevat een variatie van de oproep om te geloven en God te vertrouwen. Misschien maak jij wel een donkere periode door, of heb je juist bemoedigende woorden nodig, om weer terug te komen bij de belofte die God ons steeds weer doet', schrijft Berdine Zwanepol in het bijschrift van haar video op YouTube.

Berdine is geboren met Osteogenesis Imperfecta (OI), een broze bottenziekte. Dit zorgt er voor dat dat ze heel snel iets kan breken (inmiddels heeft ze al 80 keer iets gebroken) en ook is ze erg klein (95cm). Ze is daarom volledig afhankelijk van haar rolstoel. Toch weerhoudt dat Berdine er niet van om te zingen, liederen te schrijven en te werken als onderwijsassistent op een middelbare school. 

Beluister hieronder het prachtige nummer!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen