cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
De Amerikaanse president Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2022 door Redactie

President Biden bekritiseert strengere abortuswet: "Zelfs mijn kerk wil dit niet"

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich laatdunkend uitgelaten over een nieuwe abortuswet die de Republikeinse senator Lindsey Graham in heeft gediend. In de wet zou een abortus landelijk na vijftien weken niet meer uitvoerbaar zijn. "Ik ben een praktiserend katholiek, en zelfs mijn kerk wil dit niet", zei Biden op een fundraisingsdiner, tekent de Christian Post op.

Eerder deze maand werd de wet door Graham ingediend, de eerste voorgestelde wetgeving sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijk recht op abortus schrapte en het bij de staten neerlegde. Graham wil nu verder gaan en na vijftien weken een landelijk verbod instellen.

"Mijn punt is, en ik ben praktiserend katholiek, dat mijn kerk dit zelfs niet wil. En nu zijn we in een situatie beland waarin veel dingen veranderen. Maar zij (de Republikeinen, red.) zijn extremer in hun posities geworden." Ook zei Biden dat in de wet geen enkele uitzondering was opgenomen, "geen verkrachting, incest, geen uitzonderingen.." De politieke website The Hill noteerde echter dat deze uitzonderingen wel degelijk zijn opgenomen. Ook als het leven van de moeder in gevaar is, zou abortus wel mogelijk zijn na de gestelde vijftien weken.

De directeur van Priests for Life, vader Frank Pavone, zegt in een reactie dat "de Rooms-Katholieke Kerk natuurlijk nooit de dood van een onschuldig persoon door abortus goedkeurt." 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lieve mensen in Amerika, jullie zijn gezegend met de eerste president in de Amerikaanse geschiedenis, die een knop op zijn rug heeft.

Druk daar op en hij staat uit, dat scheelt een hele hoop onzin.