cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
relatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 september 2022 door Redactie

17-jarige vrouw: 'Ik hoef eigenlijk geen relatie: is dit verkeerd?'

'Ik ben 17 jaar (vrouw) en heb geen relatie gehad, maar ik heb wel een relatie met God. Ik hoef eigenlijk geen relatie met een jongen. Is dit verkeerd? Ga ik dan tegen Gods Woord in?', stelt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'De mens is geschapen om in de man-vrouw verhouding te functioneren en zo de gaven die God gaf te gebruiken', antwoordt M. M. van Winkelen, ouderling binnen de Gereformeerde Gemeenten (GerGem). 'Dat is de algemene regel, de scheppingsorde. Hiernaast: Bedenk waarom God het huwelijk heeft ingesteld. Je leest dat kernachtig in het huwelijksformulier. Ik vat het samen: 1. Opdat je elkaar wederzijds kunt helpen in alle dingen die tot het tijdelijke en eeuwige leven behoren (let ook op dat laatste!). 2. Opdat je de kinderen die je samen uit Gods hand mag ontvangen mag opvoeden in de “waarachtige kennis en vreze Gods Hem ter eer en tot hun zaligheid.” 3. Om onkuisheid tegen te staan, dus om rein en heilig voor Gods aangezicht te leven. Bedenk voor jezelf hoe je tegenover deze zaken staat.

Ten derde: Er is naast de algemene regel (die ik hierboven noemde) ook een bijzondere regel. Sommige mensen geeft God bijzondere gaven, zodat ze geen man of vrouw naast zich nodig hebben. Dat wordt ook wel de gave van de onthouding genoemd. Paulus schrijft hierin mooie en trefzekere dingen in 1 Korinthe 7. Lees dit hoofdstuk eens goed door met een goede verklaring erbij, het is belangrijk dit hoofdstuk in zijn samenhang te lezen. Als je als ongetrouwde je zo volledig mag geven aan de Heere, kan dit -door Gods genade- ook zeer tot bevordering van Gods koninkrijk zijn.'

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Kom zeg, je bent nog maar 17.