cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 september 2022 door Patrick Goede

Britten houden minuut stilte vanwege 10 miljoen abortussen sinds invoering abortuswet

Duizenden mensen in het Verenigd Koninkrijk stopten afgelopen vrijdag met waar ze mee bezig waren. Dit deden ze vanwege een geplande minuut stilte om de 10 miljoen geaborteerde baby's te herdenken die sinds de invoering van de abortuswet in 1967 zijn weggehaald, zo meldt Christian Today

Om 11.41 uur werd er een minuut stilte gehouden. Precies op het moment dat naar schatting de tien miljoenste baby werd geaborteerd sinds de wet 55 jaar geleden van kracht ging. De minuut stilte werd georganiseerd door Right to Life UK, dat een video uitbracht waarin geschetst werd wat er van de 10 miljoen baby's zou kunnen zijn geworden als ze hadden geleefd.

Bekijk de video:

Een woordvoerder van Right To Life UK, Catherine Robinson, vertelt: "Vandaag om 11.41 uur werd het leven van een baby beëindigd door abortus. Deze baby was de tien miljoenste baby die in Groot-Brittannië door abortus werd gedood. Mensen uit het hele land waren een minuut stil om samen het tragische einde van het leven van deze baby te gedenken. Maar ook om de andere 9.999.999 levens te herdenken die verloren zijn in heel Groot-Brittanni zijn geaborteerd."

Uit de laatste statistieken blijkt dat in 2021 elke 2,5 minuut een baby werd geaborteerd, waarbij het aantal abortussen in Engeland en Wales vorig jaar met 214.869 zelfs een recordhoogte bereikte. 


Abortus
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
- Maaike Rosendal verzet zich als activist tegen abortus: "Ik voelde me medeplichtig"
- Evangelist wijst op abortusgeweld in VS: 'Waar zijn de media nu?'
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
10.000.000 abortussen in het Verenigd Koninkrijk sinds de invoering van de abortuswet daar in 1967. Onvoorstelbaar veel!Hoe is het in Nederland?

In Nederland worden elke werkdag 12o abortussen uitgevoerd.

Dat zijn 4 klaslokalen vol

Dat zijn twee basisscholen per week

Dat zijn meer dan 100 basisscholen per jaar

Jaar in, jaar uit

Vanaf 1985 ongeveer 1,2 miljoen abortussen in Nederland.

Ook dat zijn er veel, veel te veel