cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2022 door Patrick Goede

President Biden roept Amerikanen op zich te "verenigen tegen het kwaad" maar negeert aanvallen op kerken

President Joe Biden riep de Amerikanen onlangs op om zich uit te spreken tegen racisme, extremisme en "door haat aangewakkerd geweld". Dat deed hij tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis, maar hij erkende daarbij de kerken en pro-life centra die de afgelopen tijd tientallen aggressieve aanvallen hebben doorstaan, volgens CBN News niet. 

De "United We Stand"-bijeenkomst van vorige week betrof een verzameling van experts, overlevenden en leiders die beloofden "het begrip van de gemeenschap en de registratie van haatmisdrijven te vergroten".

"Het idee van ons land is dat het garandeert dat iedereen met waardigheid en gelijkheid wordt behandeld. Een idee dat zorgt voor een inclusieve, multiraciale democratie. Een idee dat geen plaats biedt aan wie dan ook om iemand te haten", zei Biden tijdens de bijeenkomst.

De president erkende dat verschillende gemeenschappen het slachtoffer waren van geweld. Als voorbeeld noemde hij de Buffalo-gemeenschap, waar tien zwarte mensen werden neergeschoten door een zelfverklaarde racist. Biden verwees ook naar de LHBTI-gemeenschap van Idaho. Ook de Joodse gemeenschap van Pittsburgh, waar een schutter elf mensen doodde bij de Tree of Life Synagogue, bracht de president ter sprake. CBN News merkt op dat hij geen woorden besteedde aan recente aanvallen op kerken en pro-life centra, ondanks bedreigingen en vernielingen.

Tijdens de bijeenkomst kondigde de president verder plannen aan om bruggen te bouwen en de eenheid in Amerika te bevorderen. "We moeten ons verenigen tegen door haat aangewakkerd geweld - omdat het echt is, en jullie weten dat beter dan wie dan ook - om te bevestigen dat een aanval op een aantal van ons letterlijk een aanval op ons allemaal is", zei Biden. 

Vlammen
Begin vorige week onderzochten de autoriteiten een mogelijke brandstichting die de historische Victory Baptist Church in Zuid-Los Angeles verwoestte. In augustus ging een kerk in Mississippi, gebouwd in 1884, midden in de nacht in vlammen op. De brandweer zegt nog bezig te zijn met het onderzoeken van de oorzaak van de brand. In juli verwoestte een brand een groot deel van een 250 jaar oude kerk in San Gabriel, Californië. Ook daar doen de autoriteiten onderzoek naar de oorzaak van die brand.

Pro-life centra en instellingen hebben te maken gehad met gewelddadige aanvallen die begonnen na het lek van de Dobbs v. Jackson Women's Health Organization uitspraak in juni - een beslissing die de eerdere Roe v. Wade uitspraak vernietigde. In centra in heel Amerika zijn gebouwen beschadigd en vernield. Vrijwilligers in deze faciliteiten zijn bedreigd met berichten als 'als abortus niet veilig is, ben jij dat ook niet'.

Volgens Biden is zwijgen medeplichtigheid. "Voor alle vormen van haat die door geweld wordt aangewakkerd, is geen plaats in Amerika", zei Biden. "Als je het niet uitspreekt, is dat medeplichtigheid. Dat zou mijn vader ook gezegd hebben. We kunnen niet zwijgen." CBN News noemt het daarom extra wrang dat de president zich niet heeft uitgesproken over de aanvallen op kerken en pro-life centra.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Deze wereld is ziek