cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 september 2022 door Redactie

Het bijzondere getuigenis van Willie: "God heeft van ons andere mensen gemaakt"

"God heeft mij geen volledige genezing gegeven, maar als ik zie wat ik nu kan doen is dat onvoorstelbaar. Hij heeft van ons andere mensen gemaakt", vertelt Willie in een video van Stichting Opwekking. In deze video deelt Willie haar getuigenis en vertelt ze hoe haar leven na jaren van ziekte veranderd werd. Maak tijd voor een inspirerend getuigenis.

"Ik ben Willie Zeldenrust en in 1995 heeft God ons leven op een bijzondere manier aangeraakt en het roer van ons leven volledig omgegooid. Onze dochter stond op het punt van trouwen, dus hadden wij een gesprek over wat we doen als onze kinderen echt de deur uit zijn."

"Toen kwamen we in 1995 bij de Opwekkingsconferentie en gelijk op de vrijdag kwam er na de preek de oproep of mensen die al wat ouder waren en waarvan de kinderen misschien al de deur uit waren of op het punt stonden de deur uit te gaan, zich meer aan God toe te wijden. Dat kwam bij ons binnen als een complete verrassing. Die uitnodiging was het antwoord op waar wij op dat moment mee bezig waren."

"Vanaf dat moment gebeurde er van alles in ons leven. Het allereerste was dat Jan (de man van Willie) besloot om de theologie-opleiding te gaan volgen, niet wetend waar het toe zou leiden. We dachten van: 'Dit is de eerste stap en God zal het dan wel verder invullen'."

"Maar binnen het half jaar werd ik ziek", vertelt Willie verder. "Ik kreeg een zware balk op mijn hoofd. Toen bleek dat ik een hersenkneuzing met een whiplash en een hersenstambeschadiging had opgelopen."

Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat Willie plots een heel beperkt bestaan kende. "Ik werd zo ziek dat ik de eerste twee jaar zo ongeveer 80 procent van de tijd op bed lag. Het leek er helemaal niet meer op dat we nog iets samen zouden kunnen ondernemen."

"Wij waren inmiddels vijf jaar niet naar de Opwekkingsconferentie geweest en ik had zo'n verlangen om daar weer naar toe te gaan. Halfliggend ben ik er in de auto naar toe gegaan. De samenkomstleiding vroeg of de partners van degenen die ziek zijn naar voren wilden komen, om voor hun partner te bidden. Jan stond op en zei: 'Willie, ik ga naar voren om voor je te bidden.'

Maar ik voelde niet wat je soms wel om je heen hoort. Ik voelde geen warmte en ik voelde geen aanraking. Toen hebben we het ook maar losgelaten. Maar het prachtige is, is dat in de weken die volgden, God genezing in werking zette.

God heeft niet volledige genezing gegeven, maar als ik zie wat ik nu weer kan doen is dat onvoorstelbaar. Zeker als je mij in die tijd gezien zou hebben. We hebben samen als voorgangersechtpaar mogen functioneren. Ik mag nu schrijven en spreekbeurten geven, dat had ik nooit durven dromen." 

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien. 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen