cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
TeenStreet Summercamp, vlnr Rebecca, Jara en Ellemijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET TEENSTREET

 

Nergens anders gaan tieners zo met elkaar om: 'Ik heb echt de aanwezigheid van God gevoeld’

Jara (14) is moe, maar wil nog niet naar huis. “My voice is dead, but Jesus is alive”, roept ze uit. Het is de laatste dag van het internationale zomerkamp van TeenStreet, de internationale tienerbeweging van Operatie Mobilisatie. Het zomerkamp is de kick-off voor het nieuwe seizoen. Samen met vriendinnen Rebecca (15) en Ellemijn (15) ‘hangen’ de drie vriendinnen comfortabel in een luie stoel.

Er zijn ook deze middag mooie workshops te volgen, maar “even niets, even kletsen”. Zo’n laatste dag is dubbel. “Ik heb zin in mijn eigen bed en de privacy van een slaapkamer, maar tegelijkertijd is het zo gaaf wat er hier allemaal gebeurt”, zegt Rebecca. Jara knikt instemmend: “Nergens anders gaan tieners zo met elkaar om als hier op TeenStreet. Je hebt automatisch een connectie met iedereen, je troost elkaar, er is altijd iemand die voor je klaar staat, tijd voor je heeft en naar je wil luisteren.” Ook Ellemijn voelt de dubbelheid. “Het is een heel intens kamp. Maar ik ga het ook zo missen, de diensten, de emoties die ik daar zo diep voel en de connecties die ik heb gemaakt. Wij gaan zeker contact houden.”

Geliefd
Het afgelopen jaar gingen de meiden naar alle ontmoetingsmomenten binnen de TeenStreet-beweging (wat weer een onderdeel is van Operatie Mobilisatie): Summercamp, InMission en Spring Break. Dit zomerkamp, van 30 juli tot 5 augustus in ’s-Hertogenbosch, was voor alle drie het eerste internationale kamp. En volgend jaar zijn ze er zeker weer bij. “Ik ga elke week naar een grote baptistengemeente, met een leuke, actieve tienergroep, maar toch is het hier zo anders. Ik ken geen andere plek waar je zo jezelf kunt zijn als bij TeenStreet. In de kerk gaat het vaak toch wat minder diep”, zegt Rebecca. Ellemijn herkent dat wel. “Ik voel me hier zo ontzettend geliefd, door de mensen en door God.”

De meiden hebben in Den Bosch ervaren dat God deze dagen echt heeft gebruikt om hen dingen te leren, maar ook om hen te genezen en sterker te maken. Rebecca: “Ik ben altijd onzeker geweest, vooral over mijn lengte. Hier voelde ik dat ik echt helemaal mezelf mag zijn en ik wilde die onzekerheden bij God brengen. Ik heb ze bij het kruis neergelegd en op de spiegel geschreven. Tijdens de Throne Room (de aanbiddingsdienst in de avond, red.) heb ik daarin ook de aanwezigheid van Jezus gevoeld. Hij heeft het weggenomen.”

Fundament
Ook Jara heeft ervaren dat God haar echt iets wilde vertellen. “Op de tweede dag, tijdens de stille tijd in de ochtend, kreeg ik een mailtje van school met de klassenverdeling voor volgend jaar. Er zijn twee derde klassen, mijn complete vriendengroep zit in de ene, ik in de andere. Met mensen die ik oppervlakkig ken en met wie ik niets gemeen lijk te hebben.” Yara’s eerste reactie was ‘nee, niet hier, niet nu’. “Ik wilde met God bezig gaan, niet met de dingen thuis. Maar alle diensten hier stonden dit jaar in het teken van God als stevig fundament, dat je op Hem mag bouwen. Achteraf is het zo goed geweest dat ik die mail hier heb gelezen. Op een plek waar ik er over kon praten, waar ik voor me mocht laten bidden. Ik heb ervaren en ik geloof dat God mij geen ‘challenge’ geeft die ik niet aan kan. Laat maar komen dat schooljaar!”

TeenStreet is het hele jaar door bezig met het mobiliseren en enthousiasmeren van tieners in de missie van onze God. Maandelijkse Bijbelstudies bijvoorbeeld, zodat tieners met elkaar in contact blijven tussen de drie grote evenementen door. Meer weten? Kijk op TeenStreet Nederland – Be Inspired – Get Equipped – Live Connected.