cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Soini
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 augustus 2022 door Redactie

Voormalig Finse minister waarschuwt Westerse wereld: "De christelijke leer wordt gecriminaliseerd"

Timo Soini, de voormalig minister van Buitenlandse Zaken in Finland, heeft in een interview gezegd dat er in zijn land pogingen worden gedaan om de christelijke leer te criminaliseren. Dat is volgens hem beeld van deze tijd, niet alleen in Finland maar in het de hele Westerse wereld.

Soini, die tussen 2015 en 2019 ook vice-premier was van het land deed zijn uitspraken naar aanleiding van de zaak rondom Päivi Räsänen. Deze christelijke politica werd in Finland aangeklaagd vanwege uitspraken over homoseksualiteit waarin ze de Bijbel geciteerd. Ze is vrijgesproken door de rechter, maar de aanklager is ontevreden over die uitspraak en gaat in hoger beroep. Soini, zelf een toegewijd katholiek, stelde volgens CNE op de radio dat deze zaak de kern van de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting raakt.

“Niet alleen de leer van het klassieke christendom wordt vandaag de dag betwist, er zijn zelfs pogingen om de christelijke leer te criminaliseren”, liet Soini aan duidelijkheid niets te wensen over. “Helaas is dat het beeld van deze tijd, niet alleen in Finland, maar in de hele Westerse wereld.”

De voormalig vice-premier zei verder verbaasd te zijn over de zwakke argumenten van de aanklager: “Er werd in de rechtszaal zelfs gesproken over woorden van Räsänen die ze nooit heeft gebruikt.“ Volgens Soini is er een strijd gaande tussen waarden en ideologieën: “Maar die strijd zal worden gewonnen”, zei hij tot slot.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Timo Soini signaleert terecht wat er gaande is. De duivel staat op zijn achterste benen omdat hij weet dat hij niet veel tijd meer heeft (Openb. 12:12).