cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Derksen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2022 door Redactie

Johan Derksen: "Ik lag als kind van 4 jaar in bed te bidden dat mijn vader mijn moeder niet sloeg"

Johan Derksen, de populaire talkshowhost van Vandaag Inside, was maandagavond opvallend openhartig over zijn verleden. Zo vertelde hij christelijk opgevoed te zijn en vroeger te maken te hebben gehad met huiselijk geweld.

Maandag was de veelbesproken talkshow voor het eerst weer op televisie na een zomerstop van bijna twee maanden. Daarbij kwam onder meer het onderwerp huiselijk geweld ter sprake. Derksen vertelde dat hij daar vroeger ook mee te maken had. Zijn vader sloeg zijn moeder. Niet voor het eerst koppelde Derksen dat aan zijn christelijke opvoeding: “Ik ben heel christelijk opgevoed. Dan lag je als kind van 4/5 jaar ’s avonds in bed te bidden dat je vader je moeder niet sloeg. Dat is verschrikkelijk.”

Het is niet de eerste keer dat Derksen vertelt over zijn verleden. In zijn boek vertelt hij ook uitgebreid over zijn de streng christelijke opvoeding, zijn autoritaire vader en het geweld richting zijn moeder. Het zorgde ervoor dat hij als tiener al snel afscheid nam van het christelijk geloof. Op televisie laat de talkshowhost regelmatig nadrukkelijk merken niets meer met het christelijk geloof te hebben. Zo noemt hij de Bijbel steevast een ‘gedateerd sprookjesboek’. In een wat meer serieuzer gesprek stelde hij recent weinig met God te hebben: "Ik ben nu 72 jaar en onze lieve Heer is mij nog nooit te hulp gekomen", vertelde hij over de dingen die hij in zijn leven meemaakte. 

Bekijk ook deze aflevering waarin Salaheddine met Johan Derksen in gesprek gaat over de dood, God en het hiernamaals:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Johan Dercksen is niet de enige die door een zgn. christelijke opvoeding in geestelijke zin zo verminkt is dat zij beter zonder dat geloof zouden zijn opgevoed. Overigens mag dat nooit een excuus zijn om Jezus niet alsnog als Verlosser te willen aannemen.