cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
regenboogvlag kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2022 door Redactie

Drie Nederlandse kerken tijdens Pride verlicht in regenboogkleuren

Tijdens Pride zullen in Nederland drie kerken in de regenboogkleuren verlicht worden door KRO-NCR. Dat maakt de omroep zelf bekend op haar website: ‘Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend.’

Vanaf 1 augustus zal de omroep drie kerken verlichten met de regenboogkleuren: de Dominicanenkerk in Zwolle, de Domkerk in Utrecht en de Westerkerk in Amsterdam. Volgens KRO-NCRV is het de moeite waard om de kerken te bezoeken. Er is een speciaal programma samengesteld tijdens pride. Zo is het mogelijk een kaarsje te branden voor de liefde, wordt er in Utrecht een avondgebed voor het thema ‘liefde is voor iedereen’ georganiseerd en is er in Amsterdam een speciaal lunchconcert.

Ook worden er in de verschillende kerken radioprogramma’s gemaakt door de omroep. De Amsterdamse Westerkerk deed vorig jaar ook al mee aan dit initiatief, de kerken in Zwolle en Utrecht doen dat dit jaar voor het eerst. “We beseffen dat religie en acceptatie soms een ingewikkelde combinatie is”, zegt Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV. “Ik ben trots op de deelnemende kerken die deze dialoog aan willen gaan.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Blauw-wit-rood had ik op dit moment meer gepast en actueler gevonden.