cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ernst Kuipers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juli 2022 door Redactie

SGP vindt kritiek van minister Kuipers op transgenderbrochure onterecht

Het gaat er bij de SGP niet in dat minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) van mening is dat ouders de genderidentiteit van hun kind alleen maar mogen bevestigen. De kritiek van de bewindsman op de flyer 'Mam, pap, ik ben trans', uitgebracht door GezinsPlatform.NL en de feministische organisatie Voorzij, schiet bij de partij in het verkeerde keelgat.

De flyer was onder Kuipers’ aandacht gebracht door Kamerlid Sylvana Simons van BIJ1. Kuipers stelde eerder dat ‘Mam, pap, ik ben trans’ schadelijke gevolgen kan hebben voor het welzijn en de gezondheid van transgenderkinderen en -jongeren. Ook sprak de D66'er zijn zorgen uit over ouders die de genderidentiteit van hun kinderen niet accepteren. De SGP is echter van mening dat ouders wel degelijk "een kritisch-betrokken houding" mogen aannemen. Een dergelijke houding sluit volgens de partij ook beter aan bij de steeds terughoudender opstelling van verschillende artsen, zo meldt de SGP tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Eerder reageerde Gerdien Lassche als bestuurslid van GezinsPlatform.NL kritisch op de uitspraken van Kuipers. 'Het is inmiddels bekend dat er veel jonge meisjes in landen zoals Amerika, Engeland, Zweden enz. na hun transitie psychisch in de problemen komen omdat het toch niet het gewenste gevoel of resultaat oplevert wat men verwacht te zullen krijgen. De folder onderkent dit', stelde zij vorige week in een opinieartikel via Cvandaag.

Lassche vervolgde: 'Wat is er inclusief wanneer mensen met een terughoudende en voorzichtige benadering van de praktijk van transgenderisme door de minister wordt uitgesloten? Het lijkt alsof Nederland afstevent op een dictatoriale staat waarbij de overheid de burgers gaat voorschrijven hoe je moet denken!'

Lees hier de volledige column van Gerdien Lassche naar aanleiding van de uitspraken van minister Kuipers.

Foto: Arenda Oomen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad is de kritiek van Kuipers op de prima transgenderbrochure onterecht. Mogen ouders aub hun kinderen waarschuwen tegen de ziekelijke en misvormende genderideologie?