cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christelijke vondst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2022 door Patrick Goede

Archeologen vinden christelijke relikwieën in door IS verwoeste kerk

Archeologen die de historische Syrisch-orthodoxe Mar Thomas-kerk in de Iraakse hoofdstad Mosul herstellen, hebben volgens rapporten ongeveer een dozijn oude relikwieën en perkamenten ontdekt die verband houden met verschillende heiligen. De kerk werd ongeveer vier jaar geleden zwaar beschadigd door strijders van de Islamitische Staat, meldt de Christian Post.

De relikwieën omvatten manuscripten in het Syrisch en Aramees, evenals zes stenen containers gemaakt met Aramese inscripties, en sommige hebben betrekking op Sint Theodore, Sint Simon, Mor Gabriel, Sint Simeon en andere bekende figuren, zegt de in de VS gevestigde organisatie tegen christenvervolging International Christian Concern (ICC).

"De ontdekking van de verborgen relikwieën in deze kerk is een bemoedigende ontwikkeling in de poging om het christelijk cultureel erfgoed in Irak te herstellen en te beschermen na de schade die door de Islamitische Staat is aangericht", vertelt het ICC.

"Misschien vinden archeologen nog meer onontdekte stukken geschiedenis wanneer ze de archeologische overblijfselen van de lange geschiedenis van het christendom in Irak doorzoeken," merkte ICC verder op.

Volgens de Iraakse volkstelling van 1987 waren er 1,5 miljoen christenen in Irak, maar hun aantal is volgens een recent rapport dramatisch gedaald tot 141.000 .

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen