cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christival - christelijk festival Duitsland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2022 door Redactie

13.000 Duitse christenen bij elkaar op christelijk festival 'Christival'

Duizenden christenen uit Duitsland en andere landen kwamen tijdens het hemelvaartsweekend samen in Erfurt voor het christelijke festival 'Christival'. Er waren ongeveer 13.000 bezoekers bij elkaar rond het thema: 'Ik geloof. Wij vieren. Het leven!' (Ich glaube. Wir feiern. Das Leben!) Het was de eerste grote christelijke conferentie van Christival sinds de coronapandemie, meldt Evangelical Focus.

Bezoekers van Christival genoten van een afwisselend programma met onder anderen comedian Bülent Ceylan, hiphop-band O'Bros en een bezoek van de minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen. Het is het verlangen van de organisatie om door het weekend heen christenen met God en elkaar te verbinden. Na jaren van coronamaatregelen werd het evenement zeer goed ontvangen door de bezoekers, geeft Christival aan in een reactie. Het festival is vooral gericht op jongeren en tieners. "De deelnemers namen het onderwijs in zich op zoals we nooit eerder hebben gezien en dit was ook te zien in de dynamiek in de kringen. Veel mensen keerden vervuld met geloof terug naar huis."

Dit jaar vond de zevende editie van het christelijke festival plaats sinds 1976. Meer dan 80 christelijke kerkgenootschappen en organisaties zitten achter de organisatie van Christival. Bezoekers moeten even wachten op de volgende bijeenkomst, deze staat in 2028 op de agenda.

Bekijk de samenvatting van Christival in de onderstaande video. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen