cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willow Creek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2022 door Patrick Goede

Megakerk Willow Creek kondigt personeelsbezuinigingen aan vanwege terugloop inkomsten

Megakerk Willow Creek ondervindt duidelijk de gevolgen van de coronapandemie. De gemeente van voorganger David Dummitt bekende eerder deze maand "de harde realiteit" dat personeelsbezuinigingen noodzakelijk zijn. Niet alleen het aantal giften loopt terug, ook weten kerkbezoekers de weg naar Willow Creek maar moeilijk terug te vinden, zo meldt de Christian Post.

In een video aan zijn kerk vertelt Dummitt dat de kerk sinds het uitbreken van de pandemie is gehalveerd. Volgens de voorganger is dit "in lijn met alle kerken in de Verenigde Staten". Dummit: "Maar zoals je zult begrijpen heeft dit ook financiële consequenties. De vuistregel is dat je een gezonde kerk hebt wanneer je personeelskosten minder dan 50 procent van de totale uitgaven uitmaken, op dit moment is dat 72 procent."

Hij vervolgt: "We weten dat dit een grote impact heeft op de gezinnen van onze medewerkers en we willen de personeelsbezuinigingen dan ook zo respectvol mogelijk laten verlopen. We geven ze een financiële compensatie mee variërend van 3 maandsalarissen tot een jaarsalaris. Ook de stafleden die onderdeel waren van ons health care program kunnen langer rekenen op een zorgverzekering."

Niet goed? Geld terug!
Afgelopen woensdag liet de kerk in een statement weten dat door de bezuinigingen 6,5 miljoen dollar zal vrijkomen en dat de kosten van het personeel dan nog slechts 52 procent van het budget bevatten.

Afgelopen februari kwam Willow Creek nog in het nieuws nadat de campus-pastor van Texas, Robert Morris, had geopperd dat mensen hun tienden terug konden vragen als ze niet tevreden waren na een jaar van geven. Dummit nam de uitdaging aan en zei: "God vraagt ons om Hem te vertrouwen in het geven van onze tienden, dus ik ga die uitdaging graag aan." 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
2 Cor 8:12 Als u het verlangen hebt om te geven, is het niet belangrijk hoeveel u geeft. God vraagt om wat wij hebben en niet om wat wij niet hebben.