cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samuel en Aaron Geers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 mei 2022 door Hour of Power

Terugkijken: Broers Samuel en Aaron kwamen op een wonderlijke manier tot geloof

Samuel en Aaron Geers zijn twee bijzondere broers met een ruig verleden. Ook zijn ze erg goed in judo, de één is nationaal kampioen en de ander Europees kampioen. Afgelopen zondag vertelden ze bij Hour of Power hun indrukwekkende bekeringsverhalen. “Ik zocht de liefde van een vader. Dat ging ik zoeken in seks, drugs en rock ‘n roll”, vertelt Aaron.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Aaron was net wat minder goed in judo dan zijn oudere broer Samuel, dat had gevolgen voor de steun van zijn vader. “Je wordt als eerstgeborene vaak voorgetrokken. Als we moesten judoën moest mijn vader kiezen naar wie hij ging kijken, en omdat ik vaker won kwam hij altijd naar mij kijken”, legt Samuel uit. 

Uiteindelijk gaat Aaron naar het corps mariniers en Samuel begint een eigen bedrijf. Beiden zijn niet vies van vrouwelijk schoon en kijken wat het leven qua vermaak te bieden heeft. Aaron gaat jarenlang naar de hoeren in Antwerpen en Samuel stort zich in een relatie waar hij bedrogen uitkomt. “Ik trof een ander aan in ons huisje, dat was erg pijnlijk. Als dan de deur wordt dichtgegooid wanneer je de confrontatie aan wilt gaan, ga je dwars door de deur heen”, vertelt Samuel.

"God, Jezus, als jullie bestaan, ik trek het niet meer. Of ik ga dood, of ik ga naar defensie, want ik wil niets anders"

Bloed
Hij snijdt bij die onbesuisde actie de zenuwen in zijn hand en arm door en het bloed gutst eruit. “Ik voelde er niks van maar ik zag het bloed als een gietende kraan eruit stromen. Mijn ex-vriendin heeft die avond wel mijn leven gered door de wond met een riem af te knellen van de bloedtoevoer. Ik heb toen op relatiegebied zo’n trauma opgelopen dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds vrijgezel ben.”

Aaron deed in die tijd “de gekste dingen” en probeerde wanhopig de liefde die hij niet van zijn vader had gekregen na te jagen. “Ik ging het zoeken in seks drugs en rock ‘n roll en je vindt helemaal niks want het is allemaal vluchtig. Het is een soort zelfpijniging en je wordt alleen maar ongelukkiger.”

Ommekeer
Aaron probeert in 2014 terug te keren naar zijn grote liefde: defensie. Hij is al een paar keer afgekeurd maar kan en wil naar eigen zeggen niets anders. “Ik ben op mijn knieën gegaan die avond en heb gezegd: ‘God, Jezus, als jullie bestaan, ik trek het niet meer. Of ik ga dood, of ik ga naar defensie, want ik wil niets anders. De KNO-arts was verbaasd dat ik er alweer was, de vorige keer was ik door hem afgekeurd vanwege mijn gehoor. Ik zei tegen hem: ‘Drie keer is scheepsrecht toch?’. 

"Ik bad er voor en drie dagen later een container vol met christelijke boeken… Het is zo speciaal. Waarom ik?"

Toen kwam hij even later terug met het resultaat en vroeg hij: ‘Ben je gelovig?’ Ik wilde eigenlijk ‘ja’ zeggen vanwege dat ene schietgebedje, maar ik zei: ‘Ik geloof alleen in wat ik zie, ruik, hoor en proef’. Maar hij tikte op mijn schouder en zei: ‘Er zal vast een wonder zijn gebeurd’. Ik voelde plots een warm gevoel van liefde door mij heen gaan, alsof ik in een achtbaan zat. Ik belde vervolgens mijn beste vriend die al een tijdje naar een evangelische gemeente ging en zei hem dat mijn oor genezen was na mijn schietgebedje. Hij riep meteen: ‘Halleluja, prijs de Heer, Jezus heeft je genezen!’”

Aaron kan het maar moeilijk geloven en hangt op. Maar dan rijdt hij verder en ziet hij een billboard bij Raamsdonksveer met ‘Jezus redt’. “Ik dacht: ‘Wat is dit?’ Ik was in één keer vol vuur. Ik ging direct naar de kerk maar kreeg het daar toch flink benauwd, ik dacht dat het een sekte was. Maar de voorganger zei: ‘Jij blijft zitten en je gaat luisteren’. Toen ben ik blijven zitten en begon mijn geloofsleven.”

"Ik vroeg hem mij iets langer dan normaal onder water te houden. Ik wilde echt schoon gewassen zijn. Want ik heb zoveel gelogen en gedaan in mijn leven."

Container
Bij Samuel worden door het getuigenis van zijn broer de eerste zaadjes geplant. “Ik was heel blij voor hem maar of de genezing van zijn oor echt een wonder was? Dat vond ik moeilijk te begrijpen. Mijn vader was toen inmiddels ook tot geloof gekomen (Hank Geers) en sinds jaren was er weer liefde in huis. Dus er moest iets zijn. Maar was dat dan het geloof? Ik bad: ‘Heer, ik moet iets tastbaars hebben.’ Ik stond altijd buiten te roken met wat collega’s op de zaak. Opeens kwam ik op het idee om achter de zaak te gaan staan zodat mensen ons niet zouden zien. Ik ging achter staan en zag plotseling een container die uitpuilde met boeken, en de eerste die ik vastpakte was ‘Zoektocht naar God’”, vertelt Samuel terwijl hij volschiet.

Samuel: “Het eerste boekje, ‘Zoektocht naar God’... Toen was het gelijk klaar. Ik bad er voor en drie dagen later een container vol met christelijke boeken… Het is zo speciaal. Waarom ik? Waarom wij? Geen idee. Hebben we het verdiend? Nee. Ik ben gaan checken hoe die boeken daar terecht kwamen. Een collega vertelde dat hij die boeken van zijn moeder naar de kringloop moest brengen. Daar had hij geen trek in en toen hij die container zag staan heeft hij die boeken daar gedumpt. Toen besefte ik mij dat God door mensen heen werkt.”

Even later laat Samuel zich dopen. Hij wordt door zijn vader gedoopt. “Ik vroeg hem mij iets langer dan normaal onder water te houden. Ik wilde echt schoon gewassen zijn. Want ik heb zoveel gelogen en gedaan in mijn leven.” De broers vinden elkaar nu in hun christen zijn én de christelijke motorclub waar ze lid van zijn.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er is hoop voor iedereen!