cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marianne Grandia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 mei 2022 door Redactie

Terugluisteren: Marianne Grandia over perioden van moeiten, twijfel en verdriet

"Ook als je een stabiel en rustig geloofsleven hebt, kun je soms zomaar ineens onderuitgaan. Ik wil graag dat mijn boeken realistisch zijn", vertelt schrijfster Marianne Grandia bij Groot Nieuws Radio. Haar derde boek Teken van Trouw, dat sinds sinds kort in de winkel ligt, is het laatste deel van haar trilogie.

Zelf heeft Marianne donkere momenten in haar leven gehad waarop ze dat hard nodig had. Haar scheiding, burn-out, negatieve zelfbeeld en de wens om er niet meer te zijn: allemaal kwam het samen. “Toen zat ik wel echt heel diep. Ook worstelde ik met een enorme angst voor God. Ik wist dat er mensen voor me aan het bidden waren, maar ik dacht: wat maakt het nog uit? Maar als ik daar nu op terugkijk, is het wel degelijk hun aanwezigheid en gebed dat verschil maakte. Daarmee bemoedigden ze me: wij zien je, en daarmee lieten ze ook merken: God ziet je.”

Eerder vertelde Marianne in dit CIP-interview over haar huwelijksproblemen. "Hoe meer druk er op mijn huwelijk kwam te staan, hoe meer ik me liet leiden door emoties in plaats van de vraag of ik de ander gelukkig wilde maken of hoe we het drievoudig snoer met God in stand konden houden. We waren God wel een beetje kwijtgeraakt."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen